Largirea drumului de la Dumbravita, oprita, pentru moment, de consilierii locali

Lărgirea la patru benzi a drumului care leagă descărcarea de pe autostradă de la Giarmata cu Timișoara, prin Dumbrăvița, lucrare pe care CJ Timiș vrea s-o depună pentru finanțare pe fonduri europene, s-a oprit… la Dumbrăvița. Consilierii locali au respins în ședința de joi proiectul, pentru că nu le-au fost îndeplinite unele condiții.

Investiția pe care o susține CJ Timiș vizează lărgirea la patru benzi a drumului de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata, trece prin Dumbrăvița și ajunge la sensul de la intrare în Timișoara. Proiectul referitor la aprobarea pregătirii și promovării proiectului de investiție, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți documentației de avizare pentru lucrări de intervenții și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică au fost votate în plenul din luna august al CJ, în unanimitate. Șeful CJ, Sorin Grindeanu, spunea, încă de atunci, că pe noua șosea nu vor avea acces mașinile grele. Lucrarea ar urma să fie realizată pe fonduri europene, fiind nevoie însă ca proiectul să depus pentru finanțare până în 16 noiembrie.

Momentan, lucrurile s-au oprit la Dumbrăvița, unde consilierii locali au trântit proiectul în ședința de joi seară. „Nu au fost îndeplinite condițiile noastre. Am cerut să avem treceri de pietoni, să fie bordurate marginile și, foarte important, să fie rezolvată problema apei pluviale. Sunt chestiuni tehnice și, dacă tot este vorba de modernizarea străzii principale, vrem și noi ca acest proiect să cuprindă anumite lucruri. Urmează să ne întâlnim cu reprezentanții CJ Timiș”, explică viceprimarul Miklos Arpad. Consilierul județean Adrian Pășcuță (PNL) a propus, vineri dimineață, o ședință comună a CJ Timiș, respectiv CL Dumbrăvița. „Având în vedere importanța proiectului, solicit conducerii CJ Timiş şi Primăriei Dumbrăviţa organizarea în cel mai scurt termen a unei şedinţe comune cu toţi consilierii judeţeni şi consilierii locali din Dumbrăviţa, în prezenţa specialiştilor implicaţi în proiectare”, spune Pășcuță. Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, este dispus la dialog. „Eu vreau să facem acest proiect, e normal să discutăm, atâta timp cât nu este afectat proiectul în sine. Important este să-l facem, nu să ne tot încurcăm în acte. Toți avem de pierdut dacă nu se face. Este normal ca oamenii de la Dumbrăvița să fie interesați de cum arată proiectul. Vor trebui să se întâlnească proiectanții, specialiștii, să pună la punct detaliile”, ne-a declarat Grindeanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

55 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago