Categories: Partide

PSD Timis: Imaginea pe care incearca sa si-o construiasca Marilen Pirtea este falsa

Marilen Pirtea a cerut special schimbarea legii, ca să poată fi în același timp deputat și rector! Se întâmpla în 2014, spun cei de la PSD Timiș, care susțin că negocierile privind o posibilă candidatură a lui Pirtea au început la Timișoara.

Cap de listă pentru Camera Deputaților al PNL Timiș, Marilen Pirtea a declarat, luni, că oferta de a candida, în 2014, din partea PSD a venit din partea conducerii centrale a social-democraților, discuțiile purtându-se la București.„Neavând niciun angajament politic, am avut o discuție și o solicitare din partea PSD, prin care mi s-a propus acest lucru. A fost propunerea din partea PSD, am avut discuții cu conducerea centrală a partidului, neintermediate de niciun membru din conducerea locală a partidului (…) Am mulțumit, dar am declinat politicos propunerea, iar lucrurile au mers înainte”, a spus Pirtea. Liberalul spune că a făcut întotdeauna doar o „politică a educației”.

PSD Timiș a reacționat după doar câteva zeci de minute și îl contrazice. „Declarațiile sale demonstrează că imaginea pe care a încercat să și-o croiască în toți acești ani este una falsă (…) Marilen Pirtea s-a aflat pe o listă scurtă a posibililor candidați ai Partidului Social Democrat pentru alegerile parțiale de pe Colegiul III Timișoara. Atunci, rectorul Universității de Vest a îmbrățișat cu repeziciune ideea de fi parlamentar PSD, chiar dacă, spune acum, prin vene îi curge sânge de liberal. Această politică educațională, pe care astăzi o invocă, nu exista în 2014 la fel cum nu există nici astăzi (…) Marilen Pirtea a negociat candidatura în cadrul unei discuții la care a participat și premierul României de la acea vreme, Victor Ponta. Poate mai important decât acest aspect este cel legat de una dintre condițiile puse de Marilen Pirtea pentru a candida: a solicitat, nici mai mult nici mai puțin, ca legea să fie schimbată special pentru ca dânsul să poată ocupa concomitent funcțiile de rector al UVT și deputat PSD. Exact cum spune dânsul, politică educațională”, au transmis social-democrații. Aceștia susțin și că negocierile la care a participat Pirtea au început pe plan local. „Primele discuții au avut loc la Timișoara, iar la discuțiile de la București (au fost mai multe, nu doar una) au participat și reprezentanți ai PSD Timiș. Pentru acuratețea informațiilor, dacă este nevoie, se pot aduce și probe care să confirme aceste întâlniri”, mai spun PSD-iștii timișeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

5 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago