Categories: Politicieni

Senatorul Iovescu a ajuns la al treilea partid: M-am inscris in PSD, poate se desfiinteaza

Trei luni l-a ținut independența pe senatorul lugojean Ioan Iovescu. Acesta a anunțat că s-a înscris în PSD și, mai mult decât atât, își dorește un nou mandat. Iovescu a intrat în parlament din partea PP-DD și apoi a ajuns în UNPR, formațiune din care a demisionat în luna iunie.

Ioan Iovescu s-a înscris în PSD și mai vrea o tură în parlament. Conform cetateanul.ro, Iovescu a acceptat acum invitația venită din partea primarului Francisc Boldea. „Nu am cerut nicio garanție. M-am înscris în organizația Lugoj cu adeziune susținută de domnul primar și vreau să pornesc de jos. Vreau să rămân în politică. Nu am plecat din niciun partid și nici nu o să plec. E o chestie ciudată, am fost în trei partide și toate trei s-au desființat. Două categorii de prieteni și cunoștiințe, mi-au zis așa, cei care sunt anti-PSD mi-au zis, du-te la PSD, că poate mor și ei, și a doua categorie, cei din PSD, mi-au zis să vin la ei că o să fie bine. Eu zic că voi fi o binecuvântare pentru PSD”, a spus Iovescu. Conform aceleiași surse, el și-ar dori să candideze pentru… diaspora!

Evoluția politică a lui Ioan Iovescu a început în PP-DD, senatorul fiind un mare admirator al lui Dan Diaconescu. El susține că a fost curtat de PSD timp de mai multe luni și că însuși Ilie Sârbu l-ar fi rugat să vină în tabăra social-democrată. În 2015, când PP-DD și UNPR au fuzionat, Iovescu a devenit „progresist”. În iunie 2016 a ales să devină independent. „Nu s-a mai putut. Am îndurat aproape un an și aici (n.r. – UNPR) fără rost. Principalele probleme au fost neînțelegerile cu Ion Răducanu”, declara senatorul, pentru deBanat.ro. În vară, el susținea că lucrează la un nou proiect politic, denumit Alianța Creștinilor de Centru, dar, încă de atunci recunoștea că se gândește să intre în PSD. „Discuțiile cu PSD au rămas în picioare. Și-au dorit mult să trec la ei, dar le-am spus că nu pot cu ultimatumuri (…) Să vedem la toamnă, dacă au nevoie de mine să mă caute. Dacă nu, nu e nicio problemă (…) Mi-am dorit de mic copil să fac politică”, mai spunea Ioan Iovescu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago