Categories: Sport

Warriors Timisoara, clubul de campioni care caleste caractere si formeaza barbati adevarati

„Rugby-ul este ca un virus, care îţi intră în suflet şi nu mai poţi scăpa de el. Te obişnuieşti şi cu durerea care începe să îşi placă. Comcret vorbind, tot ceea ce ne-am dorit şi ne dorim este să dăm copiilor o şansă să cunoască acest sport, să facă sport, unde se leagă prietenii care durează toată viaţa”, spune Codruţ Nicorici, cel care din 2009 a început un proiect unic în România, un club destinat rugby-ului unde să crească şi să se dezvolte copii de la 8 la 14 ani, dar chiar şi mai mari de această vârstă.
Spuneam că din 2009 au început o muncă titanică, alaturi de Marin Marian – actualmente antrenor de juniori la Timişoara Saracens şi Cosmin Filip. S-ar „racolat” copii de la Casele de copii (Rudolf Walther, Fraţii lui Onismim), de la Liceul Iris – unde sunt tineri ce se confruntă cu probleme sociale, de la Centrul Baptist sau chiar de pe… stradă!
Rugby-ul a dat multor tineri a doua şansă, le-au format caracterul şi atitudinea, iar prieteniile ce s-au făcut aici sunt cu totul speciale. Între timp, alături de Nicorici au mai venit antrenori, sau simpli părinţi, care atunci când au văzut ce se întâmplă acolo, nu au rămas pasivi. Astfel, Ciprian Dulgheru, Eugen Argintaru, Dan Perici sau Cristian Miu, pun „osul”, implicându-se activ în viaţa clubului.
Sunt peste 65 de copii legitimaţi acum, la cele patru grupe de 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani… Alţii se antrenează cu juniorii de la Timişoara Saracnes, alţii se pregătesc la Baia Mare, sau Cluj. Poate nu vi se pare un număr mare de sportivi legitimaţi, dar în acest momentul clubul Warriors are cei mai mulţi copii din zona Transilvania, si numărul 3 la legitimări pe ţară.
„Condiţiile nu au fost întotdeauna dintre cele mai bune. Noi am început din 2009 pe terenul din Ronaţ, acolo ne schimbam sub un nuc… În ultimul timp am avut ceva de gen rulotă unde ne puteam schimba. Astea sunt condiţiile… Ne-am mutat de curând la clubul CSS şi avem trei antrenamente pe săptămână, marţi, joi şi sâmbătă. Încă aşteptăm copii, încă ne dorim ca la noi să vină cei ce doresc să facă acest sport”, ne-a spus Codruţ Nicorici, inginer la bază, şi fost jucatotor de rugby la Universitatea Timişoara, un om care îşi consumă toate investiţiile în acest club.
Implicarea, dorinţa şi ambiţia celor de la club nu au rămas nematerializate în performanţă, chiar dacă cupele şi titlurile nu sunt pentru ei principalul ţel. Grupa de sub 8 ani a clubului a câştigat titlul naţional în această toamnă, după mai multe turnee zonale şi un turneul final disputat departe de casă. De-a lungul timpului 8 copii de la club au fost selectaţi la diferite loturi naţionale. Grupele de sub 10 şi sub 12 ani sunt şi ele puternice şi pot aduce oricând medalii.
„Situaţia financiară este grea. Nu ne ajută nicio o lege a sportului, nici să vă spun direct cei de la Minister. Mai direct să spun, Elisabeta Lipă a desfiinţat un proiect naţional, de unde eram şi noi ajutaţi, în mică măsură, dar era ceva în plus. Noi nu vrem să ne oprim. Avem planuri şi pe mai departe. Mai vrem o grupă de copii mai mari, dar şi o echipă de seniori, ca cei ce termină junioratul să nu se lase de sport. Vom continua să batem la uşi, să insistăm, să strângem cumva bani. Avem copii care se bazează pe noi, iar bucuria şi fericirea lor este cea mai importantă pentru noi”, ne-a mai spus Nicorici.
Rugby-ul rămâne un mod inedit de a unii spirite puternice, un mijloc important de socializare şi dezvoltare. Rugby-ul dezvoltă capacităţi de lucru în echipă, înţelegere, cooperare şi respect pentru cei din jur. Pietrele de temelie au fost întotdeauna: plăcerea de a participa, curajul şi aptitudinile pe care acest sport le cere, dragostea unui sport ce îmbogăţeşte sufletele celor ce-l practică şi prieteniile de o viaţă generate de o pasiune comună. Rugby-ul menţine un standard ridicat al sportivităţii, comportamentului etic şi al fairplay-ului. Iar acestea sunt şi şi caracteristicile clubului Warriors… club ce adună copii de pe stradă şi le schimbă viaţa!

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

33 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

44 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

58 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago