Robu nu mai are solutii pentru Poli! Apel disperat catre oamenii de afaceri

Cu o urgență de 100.000 de euro pe care trebuie să-i plătească într-o lună și datorii la stat, ACS Poli ar putea fi din nou depunctată. De unde vor veni banii e greu de spus și nici măcar primarul Nicolae Robu nu mai debordează de optimism. În schimb, edilul aruncă din nou săgeți spre mediul de afaceri local.
ACS Poli a reușit să scape de minusul de 14 puncte cu care a început Liga I, echipa joacă, dar lucrurile nu sunt deloc roz. La orizont planează, sumbru, o nouă depunctare, care depinde de plata a nu mai puțin de 100.000 de euro până la 30 noiembrie. Bani nu sunt, iar primarul Nicolae Robu spune că oamenii de afaceri din Timișoara nu sunt deloc interesați să investească în ceva pentru comunitate. „Până în prezent, comunitatea noastră timișoreană, mă refer la mediul de afaceri în primul rând, nu s-a implicat, așa cum nu se implică nici în alte lucruri, nu numai în zona fotbalului. Este regretabil că nu se înțelege că un agent economic modern trebuie să aibă și această valență de sprijinire a sportului în comunitatea în care trăiește, de sprijinire a culturii, a educației, a sănătății, a unor domenii care sunt bugetare și care, mai ales în condițiile României, nu beneficiază de bani suficienți de la buget. Această echipă, din 2015, de când a promovat în Liga I, nu a primit niciun leu de la bugetul local, din banii publici. Prin urmare, greu o putem ține în Liga I. Echipa joacă, chiar dacă nu are supervedete, are un lot de fotbaliști serioși, are un antrenor bun, și este păcat să nu sprijinim așa ceva”, spune Robu.
De unde au venit banii până acum? Din sponsorizările aduse de… Robu, după cum declară acesta! „Până acum, practic, echipa este ținută numai cu bani pe care am reușit să-i atrag eu, cu două sau trei excepții, unde finanțatorii au venit fără să-i fi rugat eu să vină. Eu lansez în continuare apeluri, o să organizez și unele întâlniri cu reprezentanții unor firme… Să fie foarte limpede, sprijinul pentru fotbal nu va fi condiționat niciodată de lucruri incorecte în compensație. Cine vrea să sprijine fotbalul să-l sprijine, dar de la mine nu va exista nicidecum vreo promisiune de sprijin în afara legii”, mai spune primarul Timișoarei.
Conform acestuia, ACS Poli începe să acumuleze din nou datorii, care, din fericire, nu sunt, cel puțin pentru moment, de natură să afecteze din nou situația în clasament. „Clubul funcționează acum în echilibru venituri-cheltuieli. Avem datorii la stat, care aduc cu ele penalități în fiecare lună, dar acestea măcar nu conduc la depunctare”, explică edilul. Problema este însă o datorie de 200.000 de euro către Pedro Henrique, iar Poli trebuie să plătească jumătate din această sumă în foarte scurt timp. „Scadentă este data de 30 noiembrie pentru 100.000 de euro. Acești bani trebuie să-i procurăm, altfel riscăm să fim din nou depunctați. Și ar fi păcat, pentru că am ajuns la 0”, a mai declarat Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

O oră ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

2 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

2 ore ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

2 ore ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

4 ore ago