Inca o bucata din minicentura Timisoarei e gata: fara restrictii pe drumul dintre Sacalaz si Sanmihai

O parte din așa-numita minicentură a Timișoarei a fost finalizată oficial joi. Este vorba despre DJ 591C Săcălaz – Sânmihaiu Român, pe o distanță de 5,4 kilometri. Drumul arată ca-n palmă și, pentru ca el să rămână în cea mai bună formă, vor fi instituite restricții de tonaj.

S-au încheiat oficial lucrările la tronsonul de drum cuprins între Sânmihaiu Român și Săcălaz. Practic, este vorba despre o șosea de 5,4 kilometri, care include și un pod, la care s-a lucrat ceva mai mult de doi ani și a costat aproape 11 milioane de lei. „Inaugurăm o parte din ceea ce îmi doresc ca, în anii viitori, să devină o minicentură pe partea de vest a orașului. S-au mai făcut bucăți în perioada anterioară, de aici, de exemplu, fiind în Sânmihai, îmi doresc Sânmihai – Parța, aproape de Șag, de fosta groapă de gunoi (…) Investiția a fost de 10,7 milioane de lei, pe o lungime de 5,4 kilometri. Vreau să profit de momentul de azi să anunț că o să punem limitatoare de tonaj, pentru că altfel, dacă vom veni peste un an aici, o să vedem că acest drum, care azi arată foarte bine, va fi praf. Nu este proiectat pentru mare tonaj și pentru trafic greu. În mod sigur o să facem această limitare de tonaj pentru că, pe de o parte, se strică drumul, pe de altă parte, cetățenii reclamă și nu e normal ca traficul greu să treacă prin mijlocul comunelor”, a declarat președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu. Contactat ulterior de deBanat.ro, Grindeanu a precizat că restricția va fi instituită la 40 de tone, așa cum prevede, de altfel, și proiectul pe baza căruia s-a realizat lucrarea. Aceasta a fost finanțată atât prin PNDL, cât și de la bugetul consiliului județean. Anul viitor, planurile sunt mari și includ și o legătură cu Parța. „Sunt niște etape, trebuie să preiau mai multe drumuri respective la CJ, dânșii au făcut pașii, și Șagul, și Sânmmihaiul. Vom avea hotărâre de consiliu județean prin care vom prelua drumurile, după care intrăm în tot ce înseamnă buget și execuție. Vreau să prevăd pe bugetul de anul viitor această investiție”, mai spune Grindeanu. Minicentura pe care o vrea CJ începe de pe DN69, Timișoara – Arad, și merge prin Sînandrei, Dudeștii Noi, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Șag.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago