Categories: Ziaristu' de terasă

Jurnal de campanie (9): Sondaj cu rezultate socante in Timis

Un sondaj făcut în Timiș la comanda unui partid răstoarnă toate calculele existente până la această oră. Potrivit datelor, PNL-ul lui Nicolae Robu e în cădere liberă, ajungând abia a treia forță din județ. Liviu Dragnea e negru de supărare după ce guvernul i-a atras atenția că morții nu mai au drept de vot. Normal, acum strigă: „fraudă”! Cică Maria Grapini e oprită pe stradă de tot felul de fani. Le dă oare autografe în „grapineză”?

Un sondaj cu rezultate extrem de surprinzătoare, ca să nu spunem halucinante, a început să circule în unele zone politice din Timișoara. Sondajul a fost comandat de o organizație locală de partid cunoscutului institut Metro Media Transilvania, fiind finalizat în urmă cu o săptămână. Sondajul dă PSD pe primul loc în Timiș, cu un procentaj mai mic decât se așteaptă social-democrații, respectiv sub 30%. Marea surpriză vine însă pe locul II, acolo unde s-ar situa USR, cu aproape 24%, în timp ce PNL ajunge la abia 20%. În Timiș ar mai trece pragul electoral doar PMP (8%), în timp ce ALDE ar avea doar 4 procente. Nu USR a comandat acest sondaj. Câtă legătură au aceste cifre cu realitatea e greu de spus, dar un lucru e cert: așa au venit ele la comanda unui partid. Aceste date se bat cap în cap cu un sondaj liberal anunțat nu cu mult timp în urmă de Nicolae Robu. Potrivit acestuia, PNL ar fi pe primul loc, secondat de PSD, în timp ce restul partidelor ar fi sub baremul de 5%.

Dragnea e disperat: morții au interzis la vot

Cu toate că PSD conduce detașat în toate sondajele de opinie făcute publice, președintele condamnat al social-democraților pare tot mai cătrănit. În ultima perioadă face turul televiziunilor având o singură temă: fraudarea alegerilor. Adică, guvernul e pregătit să fure alegerile cu softul și calculatorul, explică Dragnea. Poate liderul PSD n-a înțeles bine sau face pe prostul. (Sau poate nu se preface, chiar așa fiind el.) De fapt, „fraudarea” alegerilor se traduce prin faptul că va fi o mai mare atenție ca faimoșii morți, în special cei din Teleorman, să nu mai poată vota. De asemenea, nici persoanele care stau acasă în ziua alegerilor și care află apoi că au votat. Evident, cu PSD. Și asta într-adevăr e mare tragedie pentru Dragnea. Bine, aceeași temă o vehiculează și Victor Ponta, dar el are alte probleme, fiind antrenat în teoria conspirației. Unit în cuget și simțiri cu penala Elena Udrea, penalul ex-premier vorbește de „sistemul” care va frauda alegerile. Și nu pentru PNL, ci pentru USR, mai spune cel numit și Munchausen.

Chiar așa? Maria Grapini, asaltată de fani!

Poate nu știați, și nu e mare pierdere, la alegerile din 11 decembrie participă și un partid numit PPU-SL, nici nu contează de la ce vine acest acronim. Oricum, partidul e inexistent în toate sondajele de opinie. El are însă alte curiozități. Astfel, a fost constituit din pușcărie de Dan Voiculescu și condus în „viața civilă” de timișoreanca Maria Grapini. (O altă vedetă din partid este senatorul Ioan „Sonny-boy” Ghișe din Brașov.) Ei bine, așa inexistent cum e acest partid, Grapini se laudă că are fani în toată țara, care o opresc să-i soarbă vorbele din gură. „Deplasările recente pe care le-am făcut prin țară, întâlnirile avute cu cetățenii, disperarea celor care au insistat să mă cunoască şi să-şi spună durerile, petițiile primite personal, problemele ridicate, sfaturile cerute, dar şi primite, toate mă fac să sper în şansa unei schimbări de gândire”, arată Grapini într-un comunicat de presă. Și asta nu e totul: „Recent, la Timişoara, într-o plimbare făcută împreună cu colegii prin locurile atât de dragi sufletului meu, am fost oprită de numeroşi cetățeni şi felicitată pentru putere şi implicare în anevoiosul proces de schimbare a mentalității celor care urmăresc politica românească. Da, aşa este, pentru acest deziderat mă lupt de peste 20 de ani!”. Pe bune, dacă am ajuns ca partidul Varanului și al Mariei Grapini să „schimbe mentalitățile”, ne-am dus dracului! Bine, mai e varianta că oamenii s-au pus bine pe lângă Grapini încercând să obțină un autograf în „grapineză”. Adică, dialectul care a făcut-o celebră la nivel national pe europarlamentara din Timișoara.

Probleme în „paradisul” PSD-ALDE?

Că Liviu Dragnea are mari apăsări în ultimul o dovedesc și ironiile lansate chiar către principalul partener al PSD, e vorba de ALDE. Răspunzând autopropunerii lui Călin Popescu-Tăriceanu de-a prelua funcția de premier, Dragnea a declarat că este „îndreptățită”. Dar cu o condiție, a adăugat liderul social-democrat, și anume ca ALDE să câștige alegerile din 11 decembrie. Evident, această probabilitate este egală cu aceea ca Tăriceanu să ajungă președintele Statelor Unite. Mai mult, a plusat Dragnea, chiar dacă ALDE câștigă alegerile și îl propune premier pe Tăriceanu, PSD nu va intra la guvernare alături de actualii parteneri. Și asta fiindcă PSD va face parte dintr-un guvern doar dacă are și premier, a mai spus Dragnea. De unde semne clare că ceva pute în „paradisul” PSD-ALDE.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago