Categories: Primăria Timişoara

Timisoara va avea sala polivalenta de 16.000 de locuri, dar nu stim cand

Compania Națională de Investiții a anunțat Primăria Timișoara că a fost aprobată construirea unei săli polivalente ultramoderne în orașul de pe Bega. Nu se știe cât costă și nici când ar putea începe efectiv lucrările. Primarul Nicolae Robu spune însă că sala se va face, indiferent de rezultatul alegerilor, pentru că există un angajament guvernamental.

Sală polivalentă, bazin de înot și stadion – toate acestea se numără printre eternele promisiuni de campanie electorală aduse, în ultimii ani, în fața timișorenilor. Până acum nu s-a trecut însă de faza poveștilor, dar primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că s-a făcut un prim pas concret. „De la Compania Națională de Investiții am primit o înștiințare că s-a aprobat construirea unei săli polivalente cu o capacitate de 16.000 locuri. Noi am cerut una de 15.000 de locuri, dar este în derulare un proiect-pilot care prevede realizarea unei săli cu 16.000 de locuri pe scaune. Studiul de fezabilitate a fost elaborat și necesită acum o actualizare. Eu am primit informațiile că se elaborează un proiect-pilot, atunci era vorba de o sală de 14.000 de locuri, pentru ca proiectul să fie implementat la Timișoara și București. Asta mi s-a spus în 2012, în primul an de mandat, și de atunci am tot insistat să se facă pași concreți. Acum, CNI face această înștiințare că s-a aprobat și la Ministerul Dezvoltarii, și în consiliul de administrație al companiei să se deruleze acest proiect-pilot”, spune edilul.

Există un amplasament pentru viitoare sală de sport, dar alte detalii nu sunt. „Va fi amplasată în campusul sportiv și de congrese, în spatiul dintre stadionul «Dan Păltinișanu» și strada Cerna, linia de cale ferată uzinală. Nu știm cât costă, acum se face o actualizare a studiului de fezabilitate, ocazie cu care se va actualiza și prețul. În orice caz, banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și se alocă direct Companiei Naționale de Investiții. Compania va construi sala și ea va reveni municipiului Timișoara când va fi gata”, mai spune Robu. Primarul e optimist și crede că această investiție va fi realizată, indiferent de rezultatul alegerilor. „Acesta este modul de lucru al CNI. Dacă Ministerul Dezvoltării a aprobat, indiferent cine o să fie ministru, rămâne un angajament guvernamental. Sala va fi gata probabil în 2018. SF există din 2012, nu a fost asumat niciodată, era inițial gândit pentru București. CNI face tot aici, primăria pune la dispoziție terenul și utilitățile, locuri de parcare și toate cele, dar construcția sălii este în sarcina CNI”, susține liberalul. Robu a salutat, pe de altă parte, și interesul arătat de CJ Timiș față de acest proiect. „Fair-play cum sunt întotdeauna, vreau să-mi exprim satisfacția că și CJ se interesează de acest proiect. Am aflat acum că în 2015 a adresat o întrebare și președintele de atunci al CJ. Și actualul președinte al CJ a adresat o întrebare, într-o revenire la adresa fostului președinte. Mă bucur să văd interes pentru obiectivele importante ale Timișoarei”, a mai declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 noiembrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

2 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

3 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

6 ore ago

Tânăr și fără minte: prins de mai multe ori circulând fără permis. Îl paște închisoarea

Nu a învățat din greșeli. La data de 26 septembrie, polițiștii Secției 12 Rurale Periam…

7 ore ago

Pregătiri de „ciclon”! Va intra prin Vest însă în alte regiuni va ploua mai mult

O furtună va lovi România începând din weekend, conform ANM. Temperaturile vor scădea de la…

7 ore ago

Timișul are din nou post de administrator public. Cel mai probabil viitor ocupant, un cunoscut om politic local

Consilierii județeni timișeni au corectat, în ultima ședință de plen, soluția neortodoxă adoptată pentru a…

7 ore ago