Categories: Afaceri

Timisoara va fi al patrulea oras din Romania cu Uber

Uber, aplicația de ridesharing care pune în legătură pasageri cu șoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este disponibilă și la Brașov, după București și Cluj-Napoca. Va urma, pe harta Uber, Timișoara, promit cei care au adus în România acest sistem.

Uber este funcțional de joi, 17 noiembrie, și la Brașov, al treilea oraș din România în care serviciului este disponibil, după București și Cluj-Napoca. Primul utilizator al Uber în orașul de sub Tâmpa a fost omul de radio Marius Vintilă, brașovean la origine. Cei care se „dau” prima dată cu Uber beneficiază de o cursă gratuită, în limita a 30 de lei. „Brașovul este un oraș în plină dezvoltare și are nevoie de alternative inteligente. Vom veni întotdeauna acolo unde oamenii vor să folosească Uber. Acum suntem aici și suntem pregătiți să oferim încă o opțiune de mobilitate sigură și de încredere pentru utilizatori și o oportunitate economică flexibilă pentru șoferii care ne devin parteneri. Același interes mare îl vedem și la Timișoara, unde sperăm să ne lansăm în curând”, spune Nicoleta Schroeder, manager general Uber România.

Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicație, fără numerar și fără bacșis. După fiecare cursă, utilizatorii au acces online la factura fiscală. Tariful de bază și cel pe minut este de 1,5 lei, pe minut – 0,20 bani, tariful minim este de 7 lei, iar dacă anulați cursa după cinci minute – 6 lei. Cursele cu Uber nu sunt anonime, întrucât atât pasagerii, cât și șoferii parteneri sunt înregistrați pe platformă. Pasagerii știu mereu unde se află și dacă sunt pe ruta corectă și, în plus, spun cei de la Uber, există o echipă care răspunde non-stop în cazul unor incidente. Serviciul va fi disponibil în scurt timp și la Timișoara, unde sunt așteptați deja să se înscrie șoferii care vor să devină parteneri. Viitorii utilizatori trebuie să descarce aplicația Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store sau să-și facă un cont aici.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago