Categories: Primăria Timişoara

Inaugurat in noiembrie, bazinul de la Generala 30 pierdea apa si a fost inchis!

Bazinul de înot de la Generală 30, recent reabilitat, nu a putut fi folosit de copiii care ar fi vrut să meargă la înot. El a fost închis din cauza unor probleme legate de pierderile de apă, dar, spune primarul Nicolae Robu, va fi redeschis luni.

În luna ianuarie a anului 2016, Primăria Timișoara a dat drumul lucrărilor de reabilitare de la bazinul de înot de la Școala Generală 30. După 10 luni de șantier, bazinul a fost redeschis în noiembrie. Lucrările au presupus, dincolo de înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice, reabilitarea vestiarelor, montarea de gresie și faianță, precum și zugrăveli. În plus, au fost montate scări și balustrade de inox și a fost înălțată, de asemenea, cuva bazinului. Au fost montate și două saune uscate. Renovarea a costat 537.160 lei, bani de la bugetul local, și a fost făcută de SC Depo Cleo SRL. Bazinul nu este însă deschis, pentru că probele făcute imediat după tăierea de panglică au scos la iveală o problemă. „S-a constatat că, de la zi la zi, scade nivelul apei. Am chemat reprezentanții firmei care a realizat lucrarea, am chemat proiectantul, și ne-au spus că trebuie să golim bazinul, pentru a se putea constata unde este problema. Din ce mi s-a spus, pare să fi fost vorba despre o «hibă» la duze, nu știu exact. S-a intervenit și s-au făcut remedierile necesare. Urmează să se usuce și apoi trebuie reumplut bazinul. Durează cam o săptămână această operațiune”, spune directorul Școlii Generale 30, Mihaela Șora. Primarul Nicolae Robu dă însă asigurări că bazinul va fi redeschis chiar luni. „Nu luaţi lucrurile în tragic, pentru că nu e cazul ca la orice fisură să facem o tragedie să considerăm că s-au dus pe apa sâmbetei toţi banii investiţi. Se remediază. Asta e tendinţa, la pasajul Michelangelo când s-a fisurat mortarul nu a apărut ştire naţională la anumite posturi cu nu ştiu câte milioane de euro duşi pe apa sâmbetei, cu fotografie pusă pe fisura din mortar. Să nu dăm astfel de dimensiuni. Se va remedia, lucrarea este în garanţie, există şi fond de garanţie de execuţie. Se va face remedierea de rigoare şi bazinul va funcţiona aşa cum trebuie. Nu e normal, dar dacă s-a întâmplat să fie un viciu ascuns şi să piardă apa, ce putem face? Să lăsăm apa să se scurgă aiurea? Trebuia închis pentru a se face intervenție remediativă. Mai apar scăpări de execuție.Firma va remedia totul pe banii ei. Nu se plătește nimic în plus. Știți că la orice produs, orice nume sonor ar avea, există o garanție”, a explicat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

21 de minute ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

4 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

5 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago