Categories: Alte sporturi

Pentru ei, o experienta interesanta, pentru noi, cel mai important meci al anului

Meciul de sâmbătă contra campioanei României la rugby, Timișoara Saracens, în Challenge Cup, va fi o „experiență interesantă”, spune fundașul echipei engleze Harlequins, James Chisholm.

„Va fi o experiență interesantă, vom merge acolo însă să câștigăm. Vrem să revenim pe prima poziție în grupă și să îndreptăm ce a fost greșit până acum”, a spus jucătorul englez, conform site-ului competiției europene. Pentru echipa londoneză partida de sâmbătă va fi prima, după o pauză de 13 ani, contra unei formații care nu evoluează într-o țară participantă în Six Nations. Timișoara Saracens va primi replica celor de la Harlequins sâmbătă, 10 decembrie, în meci tur, care va avea loc pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 15, intrarea fiind liberă. Pe 17 decembrie, cele două formații se vor întâlni din nou, pe arena londoneză „Twickenham Stoop”.

Bănățenii sunt „lanterna roșie” în grupa a cincea din Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană intercluburi, fără niciun punct în două meciuri, în timp ce Harlequins este pe locul 2 (7 puncte), după Edinburgh, liderul la zi (10 puncte). Pe locul 3 se află Stade Francais, cu 5 puncte. Timișoara Saracens a pierdut acasă cu 17-59 în fața lui Edinburgh și în deplasare cu 0-27 în fața lui Stade Francais. Quins a câștigat cu 43-21 meciul cu Stade Francais și a pierdut cu 35-36 în fața scoțienilor de la Edinburgh.

Pentru Timişoara, jocul contra unei echipe înfiinţate încă din 1866 este considerat cel mai important eveniment din 2016. „Va fi un meci greu, Harlequins este o echipă tipic britanică, cu un joc fizic, foarte bine organizat, care joacă până la capăt, indiferent de rezultatul arătat pe tabelă. Ne-am pregătit bine pentru această partidă, i-am analizat pe video, știm care sunt punctele lor forte și sperăm să îi surprindem prin strategia noastră. Au un pachet de înaintare solid, se folosesc mult de molurile de margine, unde noi am suferit în meciul cu Edinburgh. Am reușit să reglăm acest lucru în meciul cu Stade Francais și sper ca sâmbătă să fie mult mai bine, să le putem stopa această armă. Noi vom intra pe teren ca să câștigăm, în fiecare meci pe care îl jucăm intrăm cu acest gând. Suntem conștienți că va fi greu, britanicii au un stil care ne va face multe probleme, dar am încredere că putem face un meci frumos și vom juca pentru șansa noastră până la final”, a spus căpitanul Stelian Burcea.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

25 de minute ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

34 de minute ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

5 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

5 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

5 ore ago