Primul plen al CJ Timiș desfășurat fără președintele Sorin Grindeanu a fost haotic la propriu. Liberalul Liviu Cocean a combătut câteva zeci de minute pe marginea unui proiect pentru neexercitarea unui drept de preemțiune, care a trecut în cele din urmă. Sau nu…
Proiectul referitor la neexercitarea dreptului de preemțiune al CJ Timiș asupra unor imobile a rămas de la plenul anterior, când liberalul Liviu Cocean a cerut amânarea lui, pentru a se vedea dacă spațiile respective pot fi folosite pentru diverse instituții aflate în subordinea CJ. Este vorba despre șase spații de pe Bd. Regele Carol I, unul de pe str. Lucian Blaga, unul din Piața Badea Cârțan și unul de pe str. Augustin Pacha. Suma totală pentru ar putea fi achiziționate acestea este de aproximativ 820.000 euro, din care cea mai mare parte – 570.000 euro – pentru cel de pe str. Pacha. Liberalul Liviu Cocean a cerut, încă de la plenul trecut, să fie exceptate din acest proiect unele dintre spațiile de pe Bd. Regele Carol. El a revenit la plenul extraordinar de miercuri, 14 decembrie, când subiectul a fost dezbătut timp de câteva zeci de minute. Cocean a recunoscut că nu a văzut spațiile, motivând că nu putea bate la ușa oamenilor, din postura sa de consilier județean, dacă nu era însoțit de un reprezentant al Direcției de Patrimoniu a CJ Timiș. Liberalul a avut un schimb de replici și cu vicepreședintele CJ, Roxana Iliescu, aflată pentru prima dată în postura de a conduce un plen. Alte „palete” verbale și-a dat Iliescu cu un alt liberal, Adrian Pășcuță, care a vrut să știe ce părere are Direcție de Patrimoniu despre acest subiect.
Discuțiile s-au prelungit incredibil de mult, ajungându-se chiar în situația ca unul dintre consilierii mai trecuți prin viață să spună, îndeajuns de tare, „Măi, dar mai potoliți-vă!”. Cocean a propus, în cele din urmă, un amendament prin care spațiile de pe Bd. Regele Carol să fie scoase din proiect, pentru o reevaluare următoare. „La secția din Freidorf a bibliotecii județene sunt volume de valoare mare care sunt supuse degradării, nu sunt condiții proprii pentru a le depozita, nici măcar pentru a le expune. Rog colegii să-și exprime votul negativ pentru ca locația de pe Bulevardul Carol să o putem aduce, după ce se vor face demersurile de evaluare, în patrimoniul consiliului județean”, a spus liberalul. Amendamentul său nu a trecut însă și, după multe discuții, proiectul a trecut în integralitatea sa, consilierii fiind de acord cu neexercitarea dreptului de preemțiune asupra acestor spații. Au fost 23 de voturi în favoarea proiectului, dar, cu toate acestea, pentru ca situația să fie încurcată până la capăt, nu se știe dacă acesta a trecut! Asta, pentru că nimeni nu a putut oferi un răspuns clar dacă ete un proiect de patrimoniu, care are nevoie de 25 de voturi, sau de unul care are nevoie de jumătate plus unu din voturi.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…