Decizie a Curtii Constitutionale, la mana juristilor din CJ Timis! De ce ar putea sa nu creasca cu 50% salariile

Salariile angajaților din aparatul propriu al CJ Timiș ar putea crește cu până la 50%, dar totul depinde de juriștii instituției. Există o decizie a Curții Constituționale care permite acest lucru, însă, în Regiunea Vest, niciun consiliu județean nu a pus-o în aplicare până acum.

O decizie a Curții Constituționale care prevede egalizarea salariilor tuturor angajaților consiliilor județene ar putea să nu fie pusă în aplicare la CJ Timiș. Președintele Călin Dobra nu va semna o astfel de hotărâre decât dacă va avea o justificare temeinică din partea Serviciului Juridic. Secretarul CJ, Dănuț Ardelean, susține, la rândul lui, că trebuie bine analizat, pentru că nu vrea să fie nevoit „să vină cu bani de acasă” ulterior. „Majoritatea angajaților sunt beneficiari ai acestei decizii a Curții Constituționale. Au avut loc mai multe întâlniri privind posibilitatea egalizării salariilor la nivelul tuturor consiliilor județene. Din păcate, nu toate consiliile județene au făcut front comun. Sunt unele care au luat decizia foarte clară de a nu da aceste salarii. Secretarul CJ Timiș spune că decizia Curții Constituționale nu este tocmai literă de lege, este interpretabilă. Eu susțin un astfel de demers, atâta timp cât Serviciul Juridic este alături de mine prin asumarea unei asemenea dispoziții”, spune Dobra.

De mărire ar putea beneficia în jur de 160 de angajați ai instituției. „Este o creștere importantă pentru angajați. Se ajunge, la unii angajați, ca această creștere să ajungă la 50% din salariul actual. Ținând cont că de la 1 februarie intră în vigoare și creșterea salarială cu 20%, ar fi o creștere consistentă, dar trebuie să vedem exact punctul de vedere al Serviciului Jurdic”, a mai declarat șeful CJ Timiș. Pasul următor este o întâlnire între cei de la Serviciul Juridic, Direcția de Organizare, Control, Resurse Umane și sindicate. În Regiunea Vest, niciun consiliu județean nu a pus în aplicare o astfel de majorare, spune Călin Dobra, care a discutat cu omologii săi din Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

30 de minute ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

18 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

21 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

21 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

22 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

22 de ore ago