Primăria Timișoara vrea să facă, în sfârșit, drumul promis de aproape doi ani, care ar ușura viața celor care locuiesc în Moșnița Nouă. Este vorba despre 1,5 km de șosea, legătura între Calea Moșniței, de la intersecția cu strada Albăstrelelor, și Drumul Boilor. Primul pas: aprobarea unor donații de terenuri private pe care ar urma să fie făcută această cale de acces.
Consilierii locali au aprobat, în 2015, atât construirea, cât și studiul de fezabilitate pentru drumul de legătură dintre Calea Moşniţei şi Drumul Comunal 149. Primăria Moșnița Nouă a realizat deja, pe fonduri proprii, o șosea cu benzi, care se termină în câmp. Pentru ca ea să ajungă la Timișoara mai este nevoie de 1,5 kilometri de asfalt – adică exact același drum aprobat de CL. „Se va putea asigura o legătură viabilă între zonele rezidenţiale noi apărute în comuna Moşniţa Nouă şi reţeaua de străzi din municipiu. Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1.500 m şi începe pe Calea Moşniţei, la sfârşitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă al centurii de ocolire Sud a municipiului Timişoara. Lucrările vor cuprinde amenajare carosabil cu două benzi de circulaţie, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare spaţii verzi”, se preciza în referatul proiectului. Șoseaua ar urma să fie realizată în opt luni și avea un preț estimat de 19,4 milioane de lei, cu tot cu TVA.
Lucrările nu au început însă nici până în prezent, iar în plenul de miercuri, 25 ianuarie, consilierii locali trebuie să accepte mai multe donații de terenuri aferente realizării acestei investiții. „Traseul aprobat are ca origine Calea Moşniţei din municipiul Timişoara, la intersecţie cu strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita adminstrativă a Municipiului Timişoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149 (…) Pentru realizarea lucrărilor de construire a tramei stradale este necesară ocuparea unor suprafețe de teren care în momentul de faţă sunt private. Proprietarii din zona afectată de traseul drumului sunt dispuşi să doneze terenul necesar realizării investiţiei cu condiţia realizării accesului la drumul public şi racorduri la toate utilităţile, precum şi cu condiţia suportării din bugetul local al Municipiului Timişoara a cheltuielile impuse de perfectarea contractului de donaţie şi a întocmirii documentaţiilor topo-cadastrale necesare (inclusiv înscrierea în Cartea Funciară)”, se precizează în referatul proiectului care se află pe ordinea de zi a plenului CL. Există deja, de la începutul anului, un acord scris al proprietarilor respectivelor terenuri, dar este nevoie de acordul consilierilor locali pentru ca donația să fie validă.
Proiectul prevede realizarea de carosabil, trotuare, pistă de biciclete, spaţii verzi, staţie de transformare medie/joasă tensiune cu capacitate corespunzătoare necesităţilor zonei, iluminat stradal, reţea alimentare cu apă, canalizare pluvială, canalizare menajeră.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…