Participare nu foarte susținută la consultarea publică organizată la Primăria Timișoara, pe tema majorării tarifelor Retim. Este vorba despre o creștere de 11,31 lei / metru cub, cauzată de taxa de depozitare pentru „deșeuri inerte și periculoase”, intrate în vigoare la 1 ianuarie 2017.
Retim a notificat CL Timișoara cu privire la intenția de modificare a tarifelor practicate către abonați, în sensul introducerii taxei de depozitare pentru „deșeuri inerte și periculoase”, intrate în vigoare la 1 ianuarie 2017. Este vorba despre 80 lei / tonă, sumă care urmează să crească, anul viitor, la 120 lei / lună. Taxa se referă la deșeurile colectate neselectiv. Conform Retim, suma cu care ar urma să crească tariful aplicat abonaților cu 1,31 lei / abonat sau cu 11,31 lei / metru cub. Primarul Nicolae Robu s-a pronunțat împotriva solicitării Retim, ideea fiind susținută și de consilierii PSD. Reprezentanții Retim au fost categorici: societatea nu-și permită să plătească din veniturile proprii o taxă care ajunge lunar la 650.000 de lei.
La consultarea publică organizată joi după-amiază la Primăria Timișoara au venit câteva zeci de oameni, printre care și președinții câtorva consilii de cartieri. Discuția a fost civilizată și s-a purtat pe un ton calm. „Este vorba de o lege care instituie o taxă de depozitare pentru cantităţi de deşeuri depozitate. Taxa a fost prevăzută cu aplicare din 2017, cu 80 de lei pe tonă depozitată şi creştere din 2018 la 120 de lei pe tonă (…) Această taxă este redusă faţă de alte localităţi din România, în parte şi graţie investiţiilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului (…) Am reuşit să reducem cu 15% cantitatea de deşeuri depozitate. Scopul taxei este finanţarea infrastructurii în domeniul mediului şi al serviciilor de salubritate, cum ar fi construirea unor instalaţii de tratare a deşeurilor, dar și conştientizarea utilizatorilor cum că producerea de deşeuri implică costuri”, a spus Dan Pascu, directorul de marketing al Retim. Consilierul local Adrian Lulciuc (PNL) a vrut să ştie ce a făcut Retim pentru educarea populaţiei cu privire la reciclare și a aflat, astfel, că timișorenii au primit gratuit 50.000 de pubele gratuite. Întrebați de un alt liberal, Simion Moșiu, ce se întâmplă dacă majorarea de tarif nu va fi aprobată, cei de la societatea de salubrizare au spus, din nou, că nu au resursele financiare necesare pentru a plăti această taxă. Decizia va aparține, în final, consilierilor locali.
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…