Categories: Cultura

Garana Jazz Festival: Dupa doua Grammy castigate in 2017, John Scofield canta in Poiana Lupului!

A 21-a ediție a Gărâna Jazz Festival este programată între 6 și 9 iulie, iar primele trei nume de pe line-up sunt americanul John Scofield și proiectul său Überjam, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko și suedezii de la Tonbruket. Biletele au fost puse și ele în vânzare.

De acum vă puteți face planuri pentru început de vară: între 6 și 9 iulie vă așteaptă, din nou, Poiana Lupului, pentru o nouă ediție a Gărâna Jazz Festival. Se anunță un program muzical încărcat cu trupe legendare și prezențe deschizătoare de drum în lumea jazz-ului european și american. Concertele și evenimentele adiacente Gărâna Jazz Festival se vor desfășura pe trei scene. Primul nume anunțat este cel al lui John Scofield, câștigător a două premii Grammy la ceremonia din februarie 2017, pentru cel mai bun album de jazz instrumental pentru „Country for Old Men” și cea mai bună improvizație solo jazz pentru single-ul „I’m So Lonesome I Could Cry”. Pionier al fusion-ului și maestru al genului bebop, funk și R&B, John Scofield a influențat evoluția jazz-ului de la finalul anilor 70 până în prezent, iar chitara sa și-a făcut cunoscute acordurile pe toate continentele. Scofield va fi însoțit de toboșarul Dennis Chambers, chitaristul Avi Bortnick și basistul Andy Hess.

Pe aceeași scenă vor urca și nume importante ale jazz-ului european: trompetiștii Enrico Rava și Tomasz Stanko, alături de Giovanni Guidi la pian, Reuben Rogers la chitară bas și Gerard Clever la tobe. O premieră pentru lumea muzicală internațională, acest proiect inedit mixează energia jazzului european cu forța jazzului american. Nu va fi un jam session sau un război al trompetelor, ci o explorare profundă a legendelor jazz-ului, o întâlnire între personalități artistice puternice capabile să-și pună la un loc sensibilitatea și creativitatea pentru a spune aceeași poveste. Rava ajunge în premieră la Gărâna în această vară. Tonbruket, formația suedeză care a cântat la Gărâna în 2010, revine în poiană cu un album nou, „Forevergreens”, lansat în primăvara anului trecut. În frunte cu Dan Berglund, muzicianul care a făcut parte din îndrăgitul grup EST, Tonbruket va readuce la festival stilul crossover și farmecul jazz-ului suedez presărat mereu cu improvizație neașteptată și vibrații profunde.

Biletele pot fi cumpărate deja online, la prețul de 300 de lei, în varianta de abonament pentru patru seri de concert, sau 85 de lei, în varianta de bilet pentru o singură seară. Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

2 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

5 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

5 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

8 ore ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

10 ore ago