Categories: Social

Mare atentie cum si pe unde plimbati catelul! Va poate costa 200 de lei

Vă plimbați câinele prin Parcul Pădurice? Riscați ca plimbarea să fie mai scumpă decât o invitație la restaurant adresată cuiva drag! Polițiștii locali din Timișoara par să fie destul de vigilenți în ceea ce privește comportamentul proprietarilor de căței.

Parcul Pădurice, inaugurat în vara anului trecut, după o investiție de aproximativ 1,2 milioane de euro, le-a adus locuitorilor din zonă și o noutate. A fost interzis accesul câinilor, cu excepția părții în care se află canisita, înspre strada Orion. „Există trasee care pot fi folosite de cei cu câini, pentru a ajunge la canisită. Am extins canisita, așa cum le-am promis celor care vin cu câini acolo și am extins-o destul de mult. Am împărțit-o în două, o parte dedicată câinilor mici, o parte dedicată câinilor mari. Am făcut o alee de promenadă în jurul canisitei (…) Evităm în modul acesta conflictele interminabile între cei cu câini și cei cu câini”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Decizia n-a fost privită cu ochi buni pe proprietarii de câini, care și-au plimbat ani de zile patrupedele prin Pădurice, fără să deranjeze.

Acum însă, o plimbare se poate lăsa cu o gaură serioasă în buget. Li s-a întâmplat, anul trecut, mai multor timișoreni care au fost „arși” la buzunare de polițiștii locali. Agenții au dat 28 de amenzi în Parcul Pădurice, în valoare totală de 5.600 de lei, celor care și-au plimbat câinii în afara canisitei. Polițiștii par să fie destul de vigilenți în general în ceea ce privește comportamentul proprietarilor de câini din Timișoara. În 2016 au fost date 131 sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.800 lei, „proprietarilor de animale de companie de pe raza municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile articolului 21 din HCL 371/2007”. În ceea ce privește plimbarea câinilor fără lesă, anul trecut au fost aplicate 76 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.700 lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago