Categories: Social

Ministerul de Interne stia ca vin huliganii la protestul din Bucuresti! SRI transmisese informatia

SRI a anunțat Ministerul Afacerilor Interne că există posibilitatea ca protestul din București să fie perturbat de ultrași! Suporterii, un grup izolat, au aruncat cu obiecte și petarde în jandarmi, care au intervenit și i-au dispersat. Zeci de persoane au fost reținute și audiate, iar patru persoane au ajuns la spital.

Protestul de miercuri seară de la București, la care au participat peste 120.000 de oameni, a luat o turnură extrem de neplăcută, după ce două grupuri izolate de câteva zeci de persoane au aruncat spre jandarmi cu petarde, torţe şi sticle. Este vorba despre ultrași care au încercat să spargă cordoanele de jandarmi, oamenii legii ripostând cu gaze lacrimogene. S-a creat un adevărat haos, iar prostestatarii pașnici, mulți dintre ei oameni cu copii, au început să strige „Fără violență” și „Nu așa” și au făcut scut în jurul jandarmilor. În zonă au fost incendiate mai multe obiecte de mobilier stradal, iar incidentele au continuat zeci de minute. La spital au ajuns doi protestatari și doi jandarmi, din care unul în stare mai gravă, după ce a fost lovit cu o cărămidă. Au fost reținute și duse la audieri zeci de persoane, 20 dintre acestea fiind reținute. Jandarmii au confiscat petarde, cuțite și sticle incendiare.

Interesant este însă altceva. SRI a anunțat, într-un comunicat emis în jurul orei 1 noapte, că a informat responsabilii din MAI asupra unor potențiale incidente de acest gen. „Serviciul Român de Informații a acționat potrivit competențelor legale deținute, datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei, fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină (…) A existat un schimb de informații operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituțiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Ștefu Viorel și Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei și SPP (…) SRI nu are competente în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obțin date de interes pentru institutiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate, așa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală”, spun cei de la SRI.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

3 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

3 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

7 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

8 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

8 ore ago