Categories: Economic

Pasionatii de tehnologie isi pot pune ideile in practica la Innovation Labs

Tinerii pasionaţi de tehnologie, cu viziuni inovatoare, pot deveni proprietarii unui start-up care să le transfere visul în lumea afacerilor. Organizatorii Innovation Labs 2017, cel mai mare program de susţinere a start-up-urilor tehnice la început de drum din România, îi aşteaptă să-și aducă ideile la viață în cadrul unui program de mentorat.

Printre oraşele vizate de proiect se numără şi Timişoara. Toţi cei care cred că îşi pot dezvolta ideea din domeniul tehnic sunt aşteptaţi să se înscrie în proiect. Innovation Labs 2017 se va desfășura între 4 martie și 24 mai şi în acest an urmăreşte şase direcţii: agricultură, securitate cibernetică, energie, sănătate şi lifestyle, retail şi Smart Cities. Programul este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day. Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerelor echipe oportunitatea de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriul și a publicului și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din perioada martie – mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria IT&C și din business. Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 24 mai la Demo Day, în fața potențialilor investitori. Perioada de înscriere pentru Hackathonul din Timișoara este între 13 februarie şi 9 martie, iar acţiunea va avea loc în perioada la 11 – 12 martie, la Incuboxx. Noutatea ediției din acest an, secţiunea de energie, își propune să identifice și să ducă mai departe acele idei inovatoare care vor modela viitorul industriei energiei. Tot ca noutate, direcția Smart Cities aduce în prim plan tehnologiile și ideile ce vor revoluționa infrastructura din orașele viitorului. Înscrierea la Hackathon se poate face aici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

22 de minute ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

O oră ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

O oră ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

4 ore ago