Categories: Justitie

Patronul de la Ingerii Galbeni, trimis in judecata si pentru santaj

Patronul firmei Îngerii Galbeni și soția sa au fost trimiși în judecată oficial pentru 16 infracțiuni de șantaj. Cei doi au la activ o adevărată „colecție” de infracțiuni. În plus, două firme pe care le deține familia Nedelcu sunt trimise în judecată, ca și persoane fizice.

Procurorii timișoreni susțin că Răzvan Nedelcu și Delia Florica Nedelcu, în calitate de administratori ai SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, au determinat şi au înlesnit săvârşirea de către angajaţii celor două firme nu mai puțin de 16 infracţiuni de şantaj. Totul s-a desfășurat în perioada martie 2015-ianuarie 2017, în parcarea de pe str .Miresei nr.1 și sediul punctului de lucru din Piața Sf. Nicolae. „Concret, infracţiunile de şantaj comise (…) în apărarea unui drept iluzoriu de proprietate asupra locurilor de parcare închiriate pe str.Miresei nr. 1 din Timişoara şi neînregistrate ca punct de lucru al societăţilor au fost săvârşite prin blocarea fără temei legal a roţilor autovehiculelor persoanelor vătămate, urmată de invocarea încălcării de către acestea, în mod intenţionat, a proprietăţii private a inculpatelor persoane juridice, și astfel, ca urmare a pierderii folosinţei autoturismului de către persoanele vătămate, acestora le-a fost condiţionată redobândirea posesiei asupra vehiculului de plata unor sume de bani”, spun procurorii timișoreni. Șoferii care se alegeau cu roțile blocate în parcarea de pe strada Miresei erau nevoiți să plătească pentru a-și putea recupera mașinile sume cuprinse între 488 și 888 de lei. Conform procurorilor, banii erau solicitați sub formă de așa-numite taxe de deblocare, taxe de obstrucționare, taxe de depozitare sau taxe de urgență.

În ianuarie 2016, Răzvan Nedelcu, aflat sub control judiciar, a bătut un șofer care i-a atras atenția că a blocat o cale de acces. „Procurorii au reţinut faptul că inculpatul Nedelcu Răzvan Sorin, în data de 26.01.2016, în timp ce se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, pe str. Liege din Timişoara, pe fondul unei discuţii purtată în contradictoriu cu persoana vătămată B.C., i-a aplicat acesteia o lovitură cu pumnul la nivelul feţei, cauzându-i căderea pe sol şi leziuni pentru vindecarea cărora au fost necesare 6-7 zile de îngrijiri medicale”, scrie în rechizitoriu. Anul trecut, Nedelcu a fost trimis în judecată în alte două dosare. În primul este acuzat de opt infracțiuni de lovire și alte violențe, dar și de tulburarea ordinii și liniștii publice. În noiembrie 2015, în parcarea de pe strada Miresei, el a lovit cu mașina mai multe persoane, în timp ce încerca să fugă de cei care protestau față de comportamentul „îngerilor galbeni”. Nedelcu a luat pe capotă un bărbat, pe care l-a trântit apoi de asfalt. Răzvan Nedelcu este trimis în judecată și într-un caz de viol și corupție sexuală. Totul s-ar fi petrecut în 2011, la Arad. „Împreună cu inculpata Maltring Carla-Bianca a comis, pe raza municipiului Arad, profitând de imposibilitatea victimelor de a-şi exprima voinţa, în scopul producerii de materiale pornografice, acte de natură sexuală faţă de persoanele vătămate minore C.D.-A. şi V.A.-A., la acel moment având vârstele de 9 ani, respectiv 11 ani”, scrie în rechizitoriu. Dosarul este pe rol la Judecătoria Arad.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

7 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

13 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago