Justitie articole

comisia

Tudorel Toader trimite la Cotroceni cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader trimite la Cotroceni cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi dimineață că, în cursul zilei, va trimite președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. De asemenea, el va retrimite propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA.

CCR a deschis Cutia Pandorei. Eliberări pe bandă rulantă: Șova, Niță, Obreja, Bica. Urmează Elena Udrea

Decizia Curții Constituționale prin care s-a decis că modalitatea de constituire a completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ aruncă justiția în aer, după ce a început să producă efecte. De miercuri seara s-a pornit sarabanda a eliberărilor din închiasoare a unor condamnați celebri.

mărturie mincinoasă

PMP-istul Sămărtinean, achitat în Dosarul Aeroportul. PNL-istul Blaga, condamnat pentru mărturie mincinoasă

Procesul din Dosarul Aeroportul, în care au fost trimiși în judecată deputatul PMP Cornel Sămărtinean, un fost director al AIT și consilierul județean PNL Lucian Blaga s-a terminat. Singurul condamnat este liberalul, care va trebuie să plătească o amendă penală.

pnl

PNL pregătește moțiunea de cenzură. Aleșii liberali n-au voie să plece din țară la jumătatea lui noiembrie

Întruniți într-o ședință a Biroului Executiv, liderii PNL au decis să depună o moțiune de cenzură la mijlocul lunii noiembrie. Fapt fără precedent, parlamentarilor liberali li s-a interzis părăsească țara în perioada 14-21 noiembrie.

csm

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara îl susțin pe Augustin Lazăr

Tot mai mulți magistrați se revoltă împotriva deciziei ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a demara revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr. Acestui demers s-au alăturat joi și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Lucica Golban

Dosarul de șpagă și trafic de influență la Finanțele Timiș, trimis în judecată

Procurorii DNA au finalizat dosarul în care Lucica Golban, fostă șefă de serviciu din Finanțele Timiș, a fost acuzată că a luat șpagă chiar în sedoul instituției. Alături de ea au fost trimiși în judecată contabila Stoiana Găman și omul de afaceri Horia-Ioan Grigoriță, pentru trafic de influență.

Top