Justitie articole

mărturie mincinoasă

PMP-istul Sămărtinean, achitat în Dosarul Aeroportul. PNL-istul Blaga, condamnat pentru mărturie mincinoasă

PMP-istul Sămărtinean, achitat în Dosarul Aeroportul. PNL-istul Blaga, condamnat pentru mărturie mincinoasă

Procesul din Dosarul Aeroportul, în care au fost trimiși în judecată deputatul PMP Cornel Sămărtinean, un fost director al AIT și consilierul județean PNL Lucian Blaga s-a terminat. Singurul condamnat este liberalul, care va trebuie să plătească o amendă penală.

pnl

PNL pregătește moțiunea de cenzură. Aleșii liberali n-au voie să plece din țară la jumătatea lui noiembrie

Întruniți într-o ședință a Biroului Executiv, liderii PNL au decis să depună o moțiune de cenzură la mijlocul lunii noiembrie. Fapt fără precedent, parlamentarilor liberali li s-a interzis părăsească țara în perioada 14-21 noiembrie.

Judecătoria Timișoara

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara îl susțin pe Augustin Lazăr

Tot mai mulți magistrați se revoltă împotriva deciziei ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a demara revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr. Acestui demers s-au alăturat joi și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Lucica Golban

Dosarul de șpagă și trafic de influență la Finanțele Timiș, trimis în judecată

Procurorii DNA au finalizat dosarul în care Lucica Golban, fostă șefă de serviciu din Finanțele Timiș, a fost acuzată că a luat șpagă chiar în sedoul instituției. Alături de ea au fost trimiși în judecată contabila Stoiana Găman și omul de afaceri Horia-Ioan Grigoriță, pentru trafic de influență.

adina florea

În pofida avizului negativ de la CSM, Tudorel Toader o propune pe Adina Florea la șefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a înaintat luni preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Și asta, în pofida avizului negativ pe care l-a dat Consiliul Superior al Magistraturii.

dorobanțu

Procurorul DNA care i-a trimis în judecată pe Ostaficiuc, Ciuhandu și Cojocari, condamnat la 2 ani de închisoare

La aproape 2 ani de când a fost prins băut la volan, fostul procuror DNA Ciprian Dorobanțu a primit sentința: 2 ani de închisoare cu suspendare. El va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității. Dorobanțu este cel care a instrumentat dosarele de finanțare a clubului Poli, în perioada Marian Iancu.

Top