Categories: Primăria Timişoara

Progresam si… murdarim! Nicio firma care a lucrat pentru primarie nu a fost amendata pentru mizerie

Se deschide un șantier plătit de primărie în zona în care locuiți? Pregătiți-vă de deranj cât cuprinde! Totul, spre binele dumneavoastră, desigur. Firmele care vor lucra nu vor avea nicio secundă stresul că vor fi amendate pentru mizerie. Cel puțin anul trecut, niciuna dintre ele nu fost nici măcar avertizată.

Șantierul pentru extinderea la patru benzi a Căii Martirilor, de la intersecția cu strada Lidia până la ieșirea din Timișoara, a început în toamna anului trecut și i-a exasperat pe cei care au ghinionul să locuiasc în zonă. Oamenii au avut parte de un „peisaj” cu mormane de noroi, șanțuri și extrem de multă mizerie. „Am numai cuvinte de dojană la adresa celor care lucrează pe Calea Martirilor. Sunt foarte nemulțumit de cum s-au mobilizat și de modul în care au gestionat șantierul. Nu s-a arătat respect față de cetățeni și îi înțeleg pe aceștia în nemulțumirea lor”, declara, în decembrie 2016, primarul Nicolae Robu. Nu e însă un caz singular, pentru că, de fiecare dată când se deschide un șantier, cei care au ghinionul să locuiască în apropierea lui sunt nevoiți să îndure luni întregi de mizerie și disconfort. Robu spune că totul este spre binele timișorenilor. „La toate șantierele, o anumită indulgență există, dar noi ne concentrăm pe mizele mari, ca să avanseze lucrarea. Îndurăm să se producă puțină mizerie, dar măcar să avanseze lucrările. Suntem realiști, știm în ce condiții se lucrează în România, nu putem să avem exigența normală (…) între a crea dificultăți unei firme și a accepta puțin noroi, prefer să accept puțin noroi”, mai afirma edilul.

Primăria pare să accepte chiar… mai mult noroi, pentru că, anul trecut, s-au închis ochii la toate problemele create de firmele care au executat diverse lucrări în oraș. Niciuna dintre acestea nu a fost nici măcar avertizată să lucreze curat și să nu creeze disconfort mai mare decât este necesar pentru locuitorii din zonele respective. „Legat de firmele care au contracte de lucrări cu Primăria Timișoara și nu au respectat cerințele legale de organizare de șantier și nerespectarea altor condiții din caietul de sarcini, vă comunicăm că Poliția Locală nu a aplicat, în 2016, sancțiuni firmelor în cauză”, precizează reprezentanții acestei instituții. „În cursul anului 2016, pentru contractele monitorizate de Direcția Tehnică nu au fost încheiate procese-verbale de constatare a contravențiilor”, au comunicat, de asemenea, cei de la PMT.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago