Progresam si… murdarim! Nicio firma care a lucrat pentru primarie nu a fost amendata pentru mizerie

Se deschide un șantier plătit de primărie în zona în care locuiți? Pregătiți-vă de deranj cât cuprinde! Totul, spre binele dumneavoastră, desigur. Firmele care vor lucra nu vor avea nicio secundă stresul că vor fi amendate pentru mizerie. Cel puțin anul trecut, niciuna dintre ele nu fost nici măcar avertizată.

Șantierul pentru extinderea la patru benzi a Căii Martirilor, de la intersecția cu strada Lidia până la ieșirea din Timișoara, a început în toamna anului trecut și i-a exasperat pe cei care au ghinionul să locuiasc în zonă. Oamenii au avut parte de un „peisaj” cu mormane de noroi, șanțuri și extrem de multă mizerie. „Am numai cuvinte de dojană la adresa celor care lucrează pe Calea Martirilor. Sunt foarte nemulțumit de cum s-au mobilizat și de modul în care au gestionat șantierul. Nu s-a arătat respect față de cetățeni și îi înțeleg pe aceștia în nemulțumirea lor”, declara, în decembrie 2016, primarul Nicolae Robu. Nu e însă un caz singular, pentru că, de fiecare dată când se deschide un șantier, cei care au ghinionul să locuiască în apropierea lui sunt nevoiți să îndure luni întregi de mizerie și disconfort. Robu spune că totul este spre binele timișorenilor. „La toate șantierele, o anumită indulgență există, dar noi ne concentrăm pe mizele mari, ca să avanseze lucrarea. Îndurăm să se producă puțină mizerie, dar măcar să avanseze lucrările. Suntem realiști, știm în ce condiții se lucrează în România, nu putem să avem exigența normală (…) între a crea dificultăți unei firme și a accepta puțin noroi, prefer să accept puțin noroi”, mai afirma edilul.

Primăria pare să accepte chiar… mai mult noroi, pentru că, anul trecut, s-au închis ochii la toate problemele create de firmele care au executat diverse lucrări în oraș. Niciuna dintre acestea nu a fost nici măcar avertizată să lucreze curat și să nu creeze disconfort mai mare decât este necesar pentru locuitorii din zonele respective. „Legat de firmele care au contracte de lucrări cu Primăria Timișoara și nu au respectat cerințele legale de organizare de șantier și nerespectarea altor condiții din caietul de sarcini, vă comunicăm că Poliția Locală nu a aplicat, în 2016, sancțiuni firmelor în cauză”, precizează reprezentanții acestei instituții. „În cursul anului 2016, pentru contractele monitorizate de Direcția Tehnică nu au fost încheiate procese-verbale de constatare a contravențiilor”, au comunicat, de asemenea, cei de la PMT.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Costel a spus: (februarie 9th, 2017 at 14:06 )

DE vis: ” Îndurăm să se producă puțină mizerie, dar măcar să avanseze lucrările. ” Cum adica MACAR SA AVANSEZE? Pai nu aveti un contract, cu termene de executie pe faze, cat s-a facut, cat s-a inaintat spre decontare (cu viza dirigintelui de santier), cat a mai ramas de facut.. N-ai facut conform graficului, te penalizez. Raziliezi contractul, nu mai primesti garantia si te dau in judecata. Asa se face in mod normal, dar Robu le permite tuturor sa isi bata joc de orasul asta, sa nu fie doar el injurat.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social