Primarul Nicolae Robu a ales să lămurească detaliile vizitei sale la DNA într-o postare pe Facebook. El spune că este normal ca procurorii anticorupție să facă lumină în zona gri a retrocedărilor, dar precizează, foarte clar, că este suspect în acest caz și nu se consideră vinovat cu nimic.
Două apartamente, cu o suprafață însumată de sub 80 mp, ar fi fost vândute de primărie în timpul primului mandat al lui Nicolae Robu. Edilul a fost vineri audiat la DNA și a decis să explice situația. „Am fost audiat la DNA București, în cadrul unei anchete ample, care vizează vânzarea de locuințe de stat către persoane private, în perioada 1996 – prezent, pe baza Legii 112/1995. Reamintesc: eu sunt primar abia din 22.06.2012. Se suspectează că, din cele peste 10.000 de locuințe vândute, 1.000 au fost vândute cu încălcarea legii. Dintre acestea 1.000 asupra cărora planează suspiciuni, două au fost vândute cu semnătura mea:
-un apartament cu o cameră, în suprafață de 26 mp
-un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp
Ambele sunt apartamente modeste, vândute unor familii modeste. Fac această mențiune întrucât ancheta a fost declanșată în urma unor sesizări de vânzare de locuințe foarte bune, la prețuri subevaluate, către persoane suspuse / potente financiar, presupus în condiții de corupție. Evident, nu este cazul, la vânzarea celor două locuințe cu semnătura mea”, a notat Robu. El a prezentat și patru acte care dovedesc, în opinia sa, buna intenție și preocuparea pentru respectarea legii.
1. Ancheta DNA este firească și total legitimă. Asupra înstrăinării patrimoniului statului și administrațiilor locale, mereu au fost suspiciuni și DNA are chiar datoria de a face lumină. Eu însumi am cerut în 2013 să se facă lumină în această zonă atât de suspectă în percepția publică.
2. Eu nu sunt învinuit de nimic, nimeni nu este învinuit în această etapă a anchetei. Audierea mea a fost făcută în calitate de suspect, dată fiind semnătura mea pe cele două contracte.
3. Preocuparea mea pentru legalitate absolută (risc pleonasmul) este dovedită de o mulțime de dispoziții scrise (respectiv note interne) și verbale prin care cer angajaților din aparat să respecte cu strictețe legea.
4. În concret, cele două contracte semnate de mine au avut avize de legalitate de la juriști, dar, ulterior vânzării, eu am cerut, în scris, suplimentar deci, să mi se garanteze că vânzarea s-a făcut legal. Și mi s-a garantat!
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița a ajuns la un acord de reziliere cu jucătorii Alexandru Martinov…
Universitatea Politehnica Timișoara a semnat, în 17 decembrie 2024, un nou contract de finanțare prin…
Timișorenii care vor să își spună părerea despre calitatea vieții pot completa acum sondajul sociologic,…
Primăria Timișoara reia procedurile pentru a putea finaliza lucrările la Școala Generală nr. 30. A…