Categories: Politicieni

De ce mai vrea Robu un mandat la sefia PNL Timiș: Sunt persoana cu cea mai mare notorietate pozitiva

Ori e președinte de filială, ori nu e nimic! Asta spune Nicolae Robu despre funcția politică pe care o poate ocupa. El și-a anunțat, în sfârșit, candidatura pentru președinția PNL Timiș și crede că alegerea ar avea doar efecte pozitive asupra partidului.

PNL va stabili pe 4 martie calendarul și felul în care vor avea loc alegerile interne, dar în Timiș s-a anunțat deja prima candidatură oficială. Este vorba despre cea a interimarului Nicolae Robu, care a decis să intre în cursă și a confirmat acest lucru în fața primarilor liberali. „Am cumpănit bine înainte de a lua această decizie, pentru că am avut momente în care am fost tentat să nu mă mai manifest în plan politic. Nu am cum, din postura de primar al Timișoarei, să mă duc la alte funcții – ori la președinte, ori deloc. Nu cred că-și închipuie cineva altă poziționare pentru mine”, a declarat acesta. Care ar fi atuurile sale? „Sunt în mod detașat persoana cu cea mai mare notorietate pozitivă din PNL Timiș. Sunt un om de echipă, tolerant și iertător, capabil să adun tot ce are partidul mai bun pentru maximizarea șanselor sale în alegeri (…) Reprezint, din postura de primar al Timișoarei, aproape 50% din electoratul din Timiș. Am proiecte de mare impact pentru Timișoara, pe care le voi materializa în următorii ani și care îmi vor crește prestigiul și încrederea oamenilor. O bună cotă parte se va transfera către PNL și fac eforturi în acest sens”, explică Nicolae Robu. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD a câștigat scrutinul pe Timișoara, cu puțin peste 2 procente în fața PNL.

În decembrie 2016, după ce și-a dat demisia din funcția de președinte al filialei Timiș a PNL, Robu spunea că vrea să stea pe margine. „Voi rămâne simplu membru PNL și voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri ca acest primar de Sânnicolau Mare. Voi exercita funcția de președinte, până când conducerea națională îmi va comunica încetarea mandatului, eventual simultan cu numirea unui președinte interimar și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă”, afirma acesta. Întrebat acum dacă mai există, în acest moment, în PNL Timiș, persoane indezirabile din punctul său de vedere, Robu și-a schimbat discursul. „Colaborez cu toată lumea, dar, pentru că suntem oaneni, cu unii dintre cei cu care ești în echipă ajungi să descoperi afinități și să ai o apropiere sufletească, iar cu alții nu se întâmplă asta. Din vina nu știm a cui. Ține de natura noastră umană – cu unii e o colaborare mai rece, cu alții mai apropiată. Oameni cu care nu voi colabora nu există, trebuie să primeze interesele partidului”, afirmă de acum candidatul oficial la președinția PNL Timiș. Alegerile în organizațiile județene trebuie să se încheie până pe 2 mai.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago