Categories: Invatamant

Se cauta din nou cei mai tari profi! Studentii pot face nominalizari pana pe 19 martie

Pentru al zecelea an consecutiv, studenţii îşi vor putea alege profesorii preferați. Pe baza alegerii tinerilor, dascălii vor fi propuşi pentru titlul de „Profi tari” şi vor fi ulterior „analizaţi” de specialişti pentru a fi premiaţi cu titlul de Profesori Bologna.

Gala anuală este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, această competiţie fiind cu atât mai importantă cu cât este unica în care alegerea aparţine exclusiv studenţilor. Studenţii vor putea să nominalizeze, până pe 19 martie, completând un formular online pe site-ul www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincţia de Profesor Bologna. Apoi, studenţii evaluatori special pregătiți de ANOSR vor parcurge mai multe etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite acest titlu. În primul rând vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, iar apoi vor discuta cu studenţii care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor purta o discuţie mai amplă cu profesorul nominalizat. Distincțiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspiră și motivează studenții, vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc în 19 mai, la București. Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. La cele nouă ediții de până acum, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

17 minute ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

34 de minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

2 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago