Pe data de 23 martie 2017, ora 19, la cea mai nouă librărie din cetate: La două bufnițe, vă așteaptă trei autori timișoreni, cu trei volume, unul și unul. Cătălina Fometici, cu un volum de nuvele dark-fantasy Câinii diavolului, Lucian-Vasile Szabo, cu volumul de povestiri Iubita de la miezul nopții, și Daniel Timariu, cu romanul urban-fantasy Tenebre: cazul Laura.
Evenimentul este moderat de scriitorii Robert Șerban și Daniel Vighi, iar din partea editurii Tritonic va fi prezent Bogdan Hrib, editor Tritonic.
Câteva cuvinte despre cărți.
Câini diavolului de Cătălina Fometici cuprinde trei nuvele a căror acţiune se petrece în Franţa anilor 1660-1670; cu trimitere la cazul misterioasei Fiare din Gevaudan, un moment real și întunecat din istoria Franței care nu a fost explicat nici până în zilele noastre. Cele trei nuvele din volum sunt: Chipul întunecat al visului, Roșie ca sângele e Furia și Câinii Diavolului. Veți pătrunde, împreună cu ducele Julien de Roanne și căpitanul du Jammel, în Pădurea Șoaptelor, pe urmele unei creaturi sângeroase, și veți vedea cum vânătorul devine vânat. Veți păși pe coridoarele castelului Beyssac în compania frumoasei prințese Odille de Montmorency. Veți alerga pe străzile Parisului, alături de patru cavaleri curajoși, hotărâți să răzbune o crimă monstruoasă.
Iubita de la miezul nopții, de Lucian-Vasile Szabo, cuprinde o serie de povestiri fantastice. Autorul, conferențiar la Universitatea de Vest, stăpânește bine arta scrisului, reușind să ofere mult mister și profunzime povesrtirilor din volum.
Al treilea volum se numește Tenebre: cazul Laura, de Daniel Timariu. Este singurul roman din cele trei volume lansate și face parte dintr-o serie numită Tenebre, romane din genul urban-fantasy. Acțiunea romanului se petrece chiar în Timișoara, dar nu pe străzile pe care pășim și noi zi de zi, ci pe unele ascunse, pavate cu piatră cubică, din diferite perioade istorice ale cetății. Vom întâlni personaje ce au participat la cucerirea cetății de către austrieci, ne vom delecta cu băuturi spirtoase la crâșma unui satir venit din Grecia antică și vom cunoaște minunatele grădini ale surioarelor Priscilla, curtezane de lux, și mari amatoare de artă Sperând că v-am captat interesul, vă invităm să-i cunoașteți pe autori joi, 23 martie, de la ora 16 la Universitatea de Vest și de la ora 19 la librăria La două bufnițe.
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…