Categories: Invatamant

Grindeanu, mesaj catre olimpicii la matematica: Folosesc aceasta materie la guvern in fiecare zi / FOTO

Peste 1.000 de elevi, profesori şi oficialităţi au asistat miercuri la Timişoara, în cala Operei Române, la deschiderea oficială a ediţiei cu numărul 68 a Olimpiadei Naţionale de Matematică pentru clasele VII – XII. Ei au aflat despre pasiunea pentru cifre a prim-ministrului Sorin Grindeanu, despre faptul că utilizează matematica zi de zi la guvern şi că a fost chiar el participant la olimpiadă. Totul, grație discursului ministrului Educaţiei, Pavel Năstase.

Fiu de profesor de matematică, Sorin Grindeanu a transmis că se mândreşte cu elevii prezenţi la concurs şi că guvernul pe care îl conduce va susţine întotdeauna performanţa. „Această materie a fost mereu specială pentru mine. Tatăl meu, profesor de matematică, mi-a inspirat de mic dragostea pentru această știință. Această materie se aplică în viața de zi cu zi, inclusiv în munca mea de la guvern. Atunci când concepi bugetul trebuie să știi pe ce constante te bazezi. Vă înțeleg perfect și emoțiile, dar și determinarea de a fi cel mai bun. Am avut și eu șansa de a fi în locul vostru, ca participant la olimpiadele naționale de Matematică, și știu că nu este deloc ușor. Faptul că participați la aceste competiții aduce prestigiu pentru fiecare dintre voi, dar și pentru România. Ne mândrim cu voi și vă mulțumim. Educația pornește din sala de clasă. Cadrelor didactice vreau să le mulțumesc pentru efortul depus. Cunosc greutățile cu care se confruntă sistemul de învățământ. Am reușit să luăm măsuri importante – creșterea bugetului Educației, am majorat salariul pentru personalul auxiliar. Știm că mai sunt multe lucruri de rezolvat, dar suntem pregătiți să lucrăm împreună pentru a găsi soluțiile cele mai bune. Guvernul României va susține întotdeauna performanța. Vă asigur de tot sprijinul meu și al guvernului pe care îl conduc, iar olimpicilor noștri le doresc mult succes la concurs”, se arată în mesajul premierului, citit de ministrul Pavel Năstase.

La ceremonie au fost prezenţi rectorii universităţilor timişorene, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, mitropolitul Banatului, IPS Ioan, dar şi inspectorul şcolar general Aura Danielescu. Ediţia a 68-a a Olimpiadei Naţionale de Matematică are loc la Timişoara în perioada 19 – 23 aprilie. Seria olimpiadelor şcolare organizate în această perioadă la Timişoara include mai multe discipline: pe 23 aprilie are loc Olimpiada de Limbi Clasice, pe 25 aprilie, cea de Religie Romano-Catolică, respectiv cea de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale, pe 27 aprilie, ultima din serie fiind cea de Coregrafie, pe 28 aprilie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

22 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

48 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago