Categories: Primăria Timişoara

Se asteapta proiecte: 3,5 milioane de lei de la bugetul local, pentru cultura si tineret

Asociațiile și fundațiile din Timișoara pot depune, la primărie, proiecte culturale și de tineret. Suma pusă la bătaie: 3,5 milioane de lei. Atenție: nicio finanţare nerambursabilă nu poate depăşi 70% din bugetul total al proiectului.

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara anunță deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor de finanțare nerambursabilă pentru cultură şi tineret. Suma totală este de 3,5 milioane de lei, bani de la bugetul local, și este împărțită astfel: 700.000 de lei pentru proiectele de tineret, respectiv 2,8 milioane de lei pentru cele de cultură. „Finanţările nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie de minimum 30% din valoarea totală a proiectului din partea beneficiarului, din care minimum de 10% trebuie să reprezinte contribuţia proprie a beneficiarului, diferenţa de 20% putând fi acoperită din alte surse atrase”, precizează cei de la Casa de Cultură. Dosarele trebuie să conțină mai multe acte, printre care un formular de solicitare, buget de venituri și cheltuieli al fiecărui proiect în parte, bugetul narativ prin care vor fi fundamentate categoriile de cheltuieli sau dovada existenței surselor de finanțare proprii prin extras de cont nu mai vechi de zece zile la depunerea proiectului și prin balanța analitică de verificare din luna precedentă depunerii, actul constitutiv al fundației sau asociației, statutul și certificatul de înregistrare fiscală, certificat de înscriere în registrul asociațiilor și fundațiilor, declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat și bugetul local, CV-ul coordonatorului de proiect din care să rezulte că are competență în domeniu.

Propunerile de proiecte pot fi depuse în perioada 8-25 mai, data limită fiind 25 mai, ora 17. Acestea se depun într-un exemplar la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, str. Miron Costin, nr. 2, cu mențiunea „pentru Comisia de Cultură” sau „pentru Comisia de Tineret”, dar şi un exemplar în format electronic pe CD/DVD/stick. Alte informații pot fi obținute de la secretariatul Casei de Cultură. Proiectele vor fi evaluate și selectate în perioada 26 mai-2 iunie. Anunțul vine în contextul în care, luni, în plenul CL, consilierii locali au votat suplimentarea cu 180.000 de lei a Agendei culturale, pentru un festival de film „transplantat” de la București și Mediaș. Asta, în timp ce festivaluri de film care au deja tradiție la Timișoara – Timishort sau Ceau, Cinema!, spre exemplu – așteaptă să vadă dacă vor trece selecția. Anul trecut, Ceau, Cinema! a primit o finanțare de 9.000 de lei de la bugetul local. „Am primit 20% din ce am solicitat”, explica, la vremea respectivă, Lucian Mircu, de la Marele Ecran, unul dintre organizatori.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago