Guvernul a aprobat, în ultima ședință, bugetul de investiții și cheltuieli al Aeroportului Internațional „Traian Vuia”. Se estimează că, în 2017, cea mai mare poartă aeriană din vestul României va fi pe plus. O sumă importantă va fi alocată pentru investiții, o aerogară nouă și un terminal pentru sosiri.
Guvernul a aprobat, în ședința de vineri după-amiază, proiectul privind bugetul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” pe anul 2017. Conform actului asumat de executiv, veniturile totale vor fi de 46,385 milioane lei, iar cheltuielile, de 39,047 milioane lei. Doar pentru acoperirea salariilor celor peste 240 de angajații va fi nevoie de 9,1 milioane de lei. Profitul brut estimat este de 7,3 milioane, iar profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit va fi de 6,16 milioane lei. Această sumă va fi folosită pentruacoperirea pierderilor din anii precedenți. La capitolul investiții sunt prevăzuți peste 14 milioane de lei.
În aprilie 2014, plenul CJ Timiș vota un proiect care prevedea preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara. CJ ar fi urmat să preia integral aeroportul, cu excepția pistei și a câtorva clădiri. În toamna lui 2016, fostul președinte al CJ Timiș și actualul premier Sorin Grindeanu anunța că nu renunță la ideea preluării aeroportului, singurul, în afară de Otopeni, care este în subordinea Ministerului Transporturilor. Transferul nu este însă o prioritate pentru executiv. „Aeroportul Internațional Timișoara este în subordinea Ministerului Transportului și are un management performant. Este în discuție transferul aeroportului, analizăm o astfel de posibilitate, dar nu e o prioritate”, a declarat, în martie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
În 2016, AIT a avut peste 1,15 milioane de pasageri, o creştere de aproximativ 25% faţă de anul precedent, cu peste 11.600 de zboruri. Destinaţiile favorite au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Milano-Bergamo. Aeroportul Timișoara se pregătește să depășească acum pragul de două milioane de pasageri. Planul de investiții vizează ridicarea unei aerogări cu două terminale, plus renovarea actualei aerogări. Pentru asta ar fi nevoie de aproximativ 10 milioane de euro. Lucrările la noua investiţie vor demara anul viitor şi sunt estimate să fie finalizate în două etape. Prima, care se va încheia în martie 2018, presupune construirea Terminalului Sosiri Curse Externe, o investiţie de două milioane de euro, care va extinde suprafaţa aerogării cu 3.000 mp. Cea de a doua etapă, care înseamnă ridicarea unui nou terminal de plecări, va fi încheiată spre finalul lui 2018.
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…
Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș.…
Taxarea imobilelor nerezidenţiale va fi stabiltă la o cotă de 1,7%, au declarat pentru deBanat…