Șantierul de la spitalul de copii va primi bani în acest an și de la București. În ultima ședință, Guvernul Grindeanu a aprobat alocarea a 7 milioane de lei, care se vor adăuga celor 10 puse la bătaie de la bugetul local. Primarul Nicolae Robu spune că noul corp de clădire va fi gata în 2017.
Primarul Nicolae Robu n-ar trebui, cel puțin teoretic, să mai aibă motive să prezinte coli de hârtie pe care să scrie cu markerul „0 / zero lei”. Guvernul condus de Sorin Grindeanu a alocat 7 milioane de lei pentru șantierul de la spitalul de copii. „Am promis în campania electorală că voi face toate demersurile pentru ca unitatea sanitară să obțină fondurile pentru continuarea lucrărilor la corpul B. Întâlnirile și discuțiile avute cu reprezentanții Ministerului Sănătății au avut succes și primii bani au fost alocați. Aceasta demonstrează că PSD își respectă cuvântul dat, iar Guvernul Grindeanu cunoaște prioritățile Timișului”, spune deputatul de Timiș Bianca Gavriliță.
Asta înseamnă că, teoretic, sunt toate condițiile pentru ca noua unitate sanitară să poată fi inaugurată anul viitor. Cel puțin conform declarațiilor lui Robu. „Nu știu care este termenul de finalizare, nu am văzut cum a fost făcută planificarea după ce s-a preluat lucrarea (…) Se va termina anul acesta. Dacă ne vin bani de la guvern pentru aparatură, de anul viitor spitalul va putea funcționa”, spunea edilul, în luna aprilie. Din noiembrie 2016, constructorul oficial al noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” este Sulfatim SA. În mai 2014, Primăria Timișoara a predat către Prompt SA, firmă care câștigase, la un preț de puțin peste 10 milioane de euro, licitația organizată pentru această investiție. Lucrările au început cu o pauză, după ce a fost descoperite întâi o fundație de beton, iar apoi s-au găsit vestigii. Prompt a lucrat până în noiembrie 2015, când a intrat în insolvență, ducând clădirea până la ultimul nivel, minus acoperiș. Corpul B va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Imobilul va avea demisol, parter și șase etaje. Conform primarului Nicolae Robu, până în noiembrie 2016, au fost făcute lucrări în valoare de 11,3 milioane de lei. În afară de cele 7 milioane de lei de la guvern, bugetul local are prevăzută pentru această investiție alte 10 milioane de lei.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…