O firma cu cantec dintr-un sat din Gorj face o lucrare de aproape 100.000 de euro pentru Primaria Timisoara

O firmă dintr-un sat din județul Gorj, deținută în trecut de un viceprimar ALDE și la care a lucrat un deputat PSD, fost prefect, va reabilita clădirea atelierului de la Colegiul Ferdinand. Aceasta este câștigătoarea licitației organizate de Primăria Timișoara, oferind un preț cu peste 20.000 de euro mai mic decât cel estimat.

Primăria Timșoara a scos la licitație pe SEAP, în noiembrie 2016, reabilitarea clădirii atelierului Colegiului „Regele Ferdinand”, de pe strada Renașterii. Lucrarea este considerată una dintre cele mai importante investiții în învățământul preuniversitar pe anul în curs. Suma estimată era de 549.875 lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 120.000 de euro. Au depus oferte trei firme, iar pe 9 mai a fost desemnat câștigătorul, pe criteriul celui mai mic preț oferit. Licitația a fost câștigată de SC Elimastro SRL, din satul Costești, orașul Tismana, județul Gorj, care va face lucrarea la un preț de 435.778 lei, cu tot cu TVA. „În baza contractului care se va încheia vor fi executate lucrări de construcții și refacere atât asupra clădirii atelier-școală din incinta Colegiului Tehnic Regele Ferdinand, str. Renașterii, nr.24/A, cât și asupra tuturor instalațiilor aferente acestei clădiri. Lucrarile vor fi realizate în conformitate cu cerințele documentației tehnice și vor fi realizate în maximum 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, spun reprezentanții PMT.

Firma gorjeană este, conform presei locale, abonată la lucrări din bani publici. Ea a fost deținută de Narcis Petre Remetea, viceprimar ALDE în Tismana, care a renunțat la afacere, după ce a intrat în administrație. Remetea a fost, de-a lungul timpului, și membru PNL, dar și consilier personal al primarului din Tismana, Marian Slivilescu, în mandatul 2012-2016. La această societate comercială a fost angajat, la un moment dat, și deputatul PSD Alin Văcaru, fost prefect de Gorj. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj are în cercetare, din septembrie 2016, un dosar penal înregistrat pe numele primarului PNL din Padeș, Antonie Serafim, dar și pe numele viceprimarului ALDE de la Tismana, Petre Narcis Remetea. Serafim este acuzat că ar fi facilitat adjudecarea unor licitații, pe rețeaua de învățământ școlar local, în valoare de aproximativ 170.000 de lei, pentru firma familiei viceprimarului de Tismana.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

41 de minute ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

O oră ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

2 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

2 ore ago

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

4 ore ago