Categories: Social

Promisiune pentru Gara de Nord: modernizare cu bani europeni, in acest an

Gara de Nord Timișoara este una din cele 46 de stații CFR care vor fi modernizate cu bani europeni. Suma totală depășește 82 milioane de euro, dar nu se știe cât din aceasta va ajunge efectiv la Timișoara.

Gara de Nord va intra în reabilitare alături de alte 46 de staţii CFR din țară – asta a anunțat, la Timișoara, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titeu. În același proiect, finanțat din bani europeni și are o valoare de 82,3 milioane de euro, sunt incluse și gările din Băile Herculane, Caransebeș, Orșova și Simeria. Încă nu se știe cât din această sumă va fi alocată strict pentru Timișoara. „Se va realiza modernizarea a 47 de stații CFR, cu finanțare din fonduri europene. Gara din Timișoara va fi reabilitată în întregime. Am mai alocat anul acesta peste două milioane de lei pentru mici lucrări de reparații”, a declarat Titeu. Gara de Nord a fost, multă vreme, un adevărat focar de infecții și un loc total insalubru, o adevărată rușine pentru un oraș ca Timișoara. CFR a fost amendată de câteva ori pentru neîntreținerea celei mai mare porți feroviare din vestul României, astfel că a dat drumul la unele lucrări de reabilitare. În această perioadă vor fi înlocuite ușile de acces cu unele cu fotocelulă și urmează să fie reamenajat holul casei de bilete. „Aşteptăm autorizaţie de construcţie pentru holul casei de bilete. Va fi pusă pune naturală, iar uşile de acces înspre casele de bilete şi cele înspre peroane vor fi prevăzute cu fotocelulă. Zilele următoare va fi finalizat corpului de clădire dinspre staţie”, a declarat Alexandru Simu, directorul Regionalei CFR Timişoara.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

4 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

11 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

13 ore ago