Categories: Social

Se cauta mascota pentru Aquapic. Cu 75.000 euro, vechea uzina de apa devine spatiu de scoala si joaca

Timișoara va avea, din această toamnă, un centru educațional pentru copii cu adevărat special. Aquapic va fi deschis în fosta Uzină de Apă Industrială a Timișoarei, grație unei finanțări de 75.000 de euro, câștigate la un concurs de proiecte. Acum se caută logo și mascotă, așa că sunteți invitați să fiți creativi!

Fundația româno-germană Aquademica, înființată de Aquatim şi Departamentul de ape uzate al Primăriei München, a câștigat, la concursul de proiecte Urbaniada, 75.000 de euro pentru Centrul Aquapic, care va fi amenajat în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, situată pe strada Mistral. Acesta se va adresa copiilor cu vârste între 5 și 12 ani și va fi unul inedit, nu doar în Timișoara, ci și în vestul țării. Clădirea istorică a vechii uzine de apă va fi amenajată ca muzeu, unde vor putea fi văzute utilajele vechi și va fi amplasată o machetă interactivă a unei stații de tratare a apei. Mini-laboratorul de experimente, amplasat în vecinătatea clădirii, le va facilita copiilor accesul la minunata lume a experimentelor chimice, sub îndrumarea specialiștilor Aquademica. De asemenea, va fi amenată zona verde pentru desfășurarea mai multor activități.

Acum se dă drumul unui concurs pentru realizarea logo-ului și a mascotei Aquapic. Câștigătorii vor fi anunțați în luna iunie, după ce va delibera juriul format din Andreea Foanene, artist vizual, Tudor Vreme, grafic designer, și Robert Șerban, scriitor, PR Aquapic. Premiul concursului este de 1.000 lei. La concurs poate participa orice persoană fizică sau juridică, însă nu și membrii juriului, inclusiv partenerii sau rudele acestora, precum şi angajaţii sau rudele acestora până la gradul II. Concurenții vor trimite aici propunerile, împreună cu datele lor de contact (nume, telefon, e-mail), până în 6 iunie, ora 10. aquapic@aquademica.ro. Se recomandă ca fișierele trimise prin e-mail să nu depășească 7 M. Propunerile de logo și de mascotă trebuie prezentate pe câte o pagină A4, în format .pdf, la rezoluție de tipar (300 dpi 1/1), în variantele color, grayscale și black&white, pe aceeași pagină. Logoul trebuie să conțină denumirea completă – Aquapic. Se recomandă ca fișierele trimise prin e-mail să nu depășească 7 M. Mai multe detalii găsiți aici și aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago