Oficialitățile din Timișoara și cele din Karlsruhe au aniversat, în ultimul sfârșit de săptămână, „nunta de argint”. Altfel spus, 25 de ani de colaborare, care va continua până la… „nunta de aur”.
Primarul, mai mulți consilieri locali, un director din primărie și un reprezentant al Biroului de presă, precum și directorul Grădinii Zoologice din din Karlsruhe au petrecut câteva zile la Timișoara, pentru a marca cei 25 de ani de când cele două orașe s-au înfrățit. Primarul Frank Mentrup, consilierii locali Bettina Meier-Augenstein, Michael Zeh, Istvan Pinter, Tom Hoyem, președintele Cercului de Prietenie Karlsruhe Alexandra Ries, Martin Wiederkehr, directorul Direcției Generale a primăriei, Clemens Becker, directorul Grădinii Zoologice, și Marius Blume, reprezentant al biroului de presă, au vizitat Centrul de management al traficului, Grădina Zoologică, dar și centrul istoric al orașului. Luni a avut loc o ședință festivă a consiliului local.
„În urma revoluției din decembrie 1989, primele legături între cele orașe au fost stabilite de organizații caritabile. Prima vizită a unei delegații oficiale la Timișoara a avut loc în 1991, iar în august 1992 a fost semnată o declarație de înfrățire între Timișoara și Karlsruhe. S-au organizat competiții sportive, stagii de practică. Concertele de muzică clasică, rock, jazz desfășurate în cele două orașe au îmbunătățit viața culturală între acestea (…) Eu cred că relația de prietenie trebuie să se desfășoare pe aceleași coordonate pe care s-a desfășurat și până acum, pentru că ea a cuprins cam tot ce se poate cuprinde. În domeniul sportului și al culturii cred că putem să facem mai multe lucruri împreună decât am făcut. La fel și în domeniul educației”, a spus Nicolae Robu. „Dacă astăzi sărbătorim o nuntă de argint, ne uităm deja mai departe spre o nuntă de aur, spre colaborarea noastră de alți 25 de ani, care sperăm să fie și mai fructuoasă”, a declarat, la rândul lui, Frank Mentrup. Primarul din Karlsruhe a rămas impresionat de felul în care s-a schibmat Timișoara în ultimii doi ani. „Orașul a devenit mult mai frumos, este foarte bogat în cultură. Am fost în urmă cu trei ani, am fost și în urmă cu doi ani, atunci am întâlnit un oraș numai cu șantiere și plin de haos. Sunt impresionat ca printr-o singură lucrare de amploare să văd aceste zone pietonale pline de viață”, a spus oficialul german.
Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu Kosovo la ''masa verde'', cu 3-0,…
Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, lideri ai filialei PSD Timiș, sunt parte din „Noul Grup…
Pe 64 de străzi și bulevarde din Timișoara va avea loc modernizarea sistemului de iluminat…
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…