Categories: Timp liber

Zilele Cetatii: calatorie in timp, cu mistere medievale si concerte

Cartierul Cetate va fi în sărbătoare la jumătatea lunii mai. Va fi un weekend plin, în care timișorenii vor fi invitați să asiste la tot felul de spectacole în stilul misterelor medievale, concerte în aer liber și concursuri.

Zilele Cetăţii încep vineri, 12 mai, de la ora 19, cu un concert al Filarmonicii Banatul Timişoara. Sâmbătă, pe 13 mai, la Salonul Vega din Bastionul Theresia va avea loc un un concurs de istoria Timișoarei, la care vor participa elevi de la mai multe școli. Urmează, de la ora 11, „Călătorie în timp”, o lecţie interactivă de istorie, prezentare de arme şi tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche şi un show de reconstituire istorică cu trupa Peregrinii. De la ora 12 va rula documentarul „Istoria prezentată în documente”, prezentat de prof. Adrian Deheleanu. După amiază, de la ora 17, în Piața Libertății, va avea loc spectacolul „Fantasia”, cu Eva Labadi şi trupa Phantasia.

De la ora 19, în amfiteatrul din Piaţa Sf. Gheorghe, veți putea fi martorii unui show total. Este vorba despre „Canticum Bellator – Legendele Cetății”, care adună la un loc muzică istorică, dansuri vechi și teatru medieval. Protagoniști vor fi trupa Peregrinii și invitaţii lor de la Teatrul Portabil și Școala Barzilor. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetăţii până în Piaţa Unirii, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă. De la ora 20,30, în Domul Romano-Catolic va avea loc un concert de orgă cu prof. dr. Felician Roşca.

Duminică, 14 mai, la ora 19, la Catedrala Mitropolitană este programat un concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei. De la aceeași oră, dar în Parcul Rozelor, începe concertul live „Artiștii Cetății”, cu Peregrinii, Thea and the Skywalkers, Neon și Epoka. Zilele Cetăţii se vor încheia tot în Parcul Rozelor, cu un spectacol al Ansamblului Timișului, care va începe la ora 20,30. Zilele Cetății sunt organizate de Consiliul Cartierului Cetate, cu sprijinul Primăriei Timişoara, al Casei de Cultură şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

O oră ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

5 ore ago