Categories: Primăria Timişoara

De ce are nevoie Timisoara de o terasa pe acoperis. „Ilegalistii” de la Modex explica / FOTO

S-au apucat cu tupeu de lucru, fără niciun fel de autorizații, și recunosc că au vrut doar să „prindă” cât mai mult din vară. Cei care vor să facă o terasă pe acoperișul Modex prezintă acum imagini ale conceptului despre care consideră că este esențial pentru Timișoara. Primarul Nicolae Robu spune că se poate să fie acolo terasă, dar cu unele condiții.

Cea mai „cool” terasă din Timișoara s-a închis săptămâna trecută, înainte să apuce să fie gata de inaugurare. Asta, după ce primarul Nicolae Robu a sesizat construcția de pe acoperișul Modex și a cerut verificarea legalității acesteia. S-a constatat că nu există decât un certificat de urbanism și s-a decis stoparea lucrărilor, precum și ducerea clădirii la starea inițială. Proprietarii au fost amendați cu 10.000 lei, maximul prevăzut de lege. Robu a declarat ulterior că ar putea fi deschisă acolo o terasă, dar numai cu anumite restricții și respectarea legii. „În principiu se poate face, dacă nu apare o construcție suplimentară. Se pot pune de exemplu niște mese, cu scaune, cu o umbrelă, asta se poate (…) Nu suntem obstrucționiști (…) Trebuie să ne prezinte o imagine virtuală a ceea ce urmează să se facă și atunci spunem da sau nu. În principiu, poate fi o terasă pe clădirea Modex, una care să nu afecteze zona în niciun fel”, spunea edilul.

La o săptămână de la acel moment, proprietarii terasei revin pe rețelele de socializare unde anunțaseră marea inaugurare și propuseseră chiar și un concurs. Ei spun că Timișoara, ca viitoare Capitală Europeană a Culturii, are nevoie de o terasă pe acoperiș! „Dorim să creăm un concept nou în Timișoara, o terasă modernă, gândită astfel încât să fie cât mai plăcută de cei care ne sunt clienți. Conceptul de terase rooftop este foarte cunoscut și apreciat în marile orașe, un concept de care Timișoara – Capitală Culturală Europeană are nevoie (…) Din dorința de a prinde mai mult din această vară, ne-am apucat de lucrări înainte de a avea toate autorizațiile necesare. A fost o greșeală și ne asumăm acest lucru. Lucrările au fost sistate. Clădirea Modex este proprietate privată, aceasta aparținând mai multor cooperative care au construit clădirea în anii 1970. Noi suntem simpli chiriași. Se lucrează de mult la toate actele necesare, și le vom depune cât de curând în vederea autorizării. Încercăm să facem o terasă frumoasă și, în același timp, care să fie în acord arhitectural cu monumentele istorice din apropiere. Pentru aceasta ne vom consulta cu arhitecții primăriei și cu Direcția Cultelor și sperăm să aducem un plus zonei 0 a orașului”, au scris aceștia pe Facebook.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago