Categories: Social

Mobilizare pentru A1: pompierii din Timis, Arad si Hunedoara vor avea protocol pentru accidentele colective

Speră să nu aibă nevoie de el, dar, pentru a interveni mai eficient în caz de accident pe A1, inspectoratele pentru situații de urgență din Timiș, Arad și Huneodara vor semna un protocol. Practic, va fi eliminat avizul de la nivel naţional necesar pentru ca ISU dintr-un judeţ să poată interveni într-un județ apropiat. Procolul este unic în țară.

Reprezentanţii inspectoratelor de urgenţă din Arad și Timiş, Hunedoara, cei de la Poliţia Autostrăzi, Poliţia Timiş şi Drumuri Naționale s-au întâlnit pentru a pune la cale un protocol care să scurteze timpii de intervenție pe autostrada A1. „Vorbim despre o conducere unitară a acţiunilor, având în vedere că sunt mai multe structuri implicate. Dacă luăm fiecare structură în parte, fiecare ştie să îşi execute atribuţiile în mod foarte bun, dar vorbim de o comandă unitară pe ceea ce înseamnă un accident colectiv, dacă ne referim la autostradă. A fost prima întâlnire, urmând ca la sfârșitul lunii să avem deja proiectul acestui plan de cooperare, astfel încât la zonele de graniță în principal, să spunem, să nu mai avem nevoie de diverse aprobări pentru deplasarea dintr-un județ într-altul”, spune Lucian Mihoc, şeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Practic, în caz de accident cu victime multiple petrecut la limita a două județe, se va putea interveni rapid, fără să fie nevoie de aprobare de la București. „A fost prima întâlnire, urmând ca la sfârșitul lunii să avem deja proiectul acestui plan de cooperare, astfel încât la zonele de graniță în principal, să spunem, să nu mai avem nevoie de diverse aprobări pentru deplasarea dintr-un județ într-altul. Noi, ISU Timiș, avem competență județeană. Pentru a ne putea deplasa în județul Arad, pentru 500 metri sau un kilometru, este nevoie de o aprobare de la București, care se obține, desigur, dar este vorba despre anumiți timpi care sunt în defavoarea, să spunem, a timpului de intervenție”, explică Mihoc. Planul de cooperare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie și este unul în premieră pentru România. „Mai sunt și altele, dar nu pe parte de intervenții la autostradă. Acestea se desfășoară și acum în condiții foarte bune, dar din punct de vedere al coordonării operaționale se impunea realizarea unui astfel de protocol de colaborare”, a conchis șeful ISU Timiș.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

22 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

48 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago