Categories: Primăria Timişoara

Pista de pe Paris a fost trasata. Inca se cauta vopsea care sa nu alunece / FOTO+VIDEO

Bicicliștii pot pedala acum pe carosabil, pe strada Paris, dinspre Piața 700, pe o pistă dedicată lor. Aceasta a fost trasată în noaptea de marți spre miercuri și va fi vopsită doar când se va găsi o vopsea mai bună decât cea utilizată până acum.

Primarul Nicolae Robu a anunțat marți dimineață că va fi amenajată, „în regim superturbo”, o pistă nouă de biciclete în centrul Timișoarei. „Vom face pistă pe strada Paris, care să ne permită să oferim bicicliștilor un traseu pe sensul de deplasare de la nord spre sud. Pe strada Sf. Ioan avem pistă pe sensul de la sud spre nord. Soluția este aceasta, s-au făcut măsurătorile (…) Va fi pe carosabil, că trotuarele sunt înguste. Va fi o pistă vopsită, să fie clar că este dedicată bicicliștilor. Nu au ce căuta mașinile pe ea. Dacă va fi cazul, vom delimita cu acele repere din plastic (n.r. stâlpișori) pe care le-am folosit în unele sensuri giratorii. Dacă este nevoie, le vom folosi. Sper ca mâine dimineață (n.r. miercuri) să fie gata. Dacă reușim să facem rost de vopsea, la noapte se va lucra”, spunea edilul.

VESTE BUNĂ PENTRU BICICLIȘTI!

Dați Like dscă apreciați.
Dați Share, oricum.

Stimați bicicliști, în sfârșit, aveți pistă dedicată în zona centrală și pe sensul de la nord spre sud. Este pe str. Paris, unde am îngustat benzile auto. Folosiți-o din plin!

P.S. Am dat dispoziții Poliției Licale și SDM-ului să intervină fără menajamente împotriva celor care ne sfidează parcând cum se vede în filmuleț.

Posted by Nicolae Robu on Tuesday, June 20, 2017

Miercuri, pista a fost trasată cu vopsea, pe partea cu Iprotim, și este gata de circulat. Ea nu este încă vopsită. „Nu s-a găsit vopsea corespunzătoare. Este delimitată și este dată în folosință. Vrem să facem cu vopsea bună, să sară în ochi de la distanță. Au tot fost discuții că se alunecă, deși testele făcute în condiții de curățenie au arătat că este bună vopseaua folosită până acum. Dacă găsim o vopsea cu o aderență mai bună, o să dăm și cu vopsea. Am cerut, să găsească o vopsea bună, alta decât ce s-a folosit până acum”,explică primarul Nicolae Robu. În decembrie 2016, după un sondaj pe care l-a inițiat pe Facebook, edilul a aflat de la bicicliști cât de periculoase sunt pistele vopsite, mai ales atunci când plouă. „Majoritatea covârșitoare a repondenților – cu toții bicicliști, sperăm – nu agreează pistele vopsite. Prin urmare, am dat dispoziții să nu se mai vopsească, ci doar să se marcheze. Acolo unde vom putea folosi asfalt colorat, vom folosi, așa cum am procedat pe malurile Begăi”, anunța Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a postat și un filmuleț făcut din mașină pe strada Paris, pe lângă noua pistă de biciclete. Se pot vedea, în toată „splendoarea”, două mașini parcate deja pe aceasta. Robu spune că va cere Poliției Locale să intervină rapid, iar SDM să ridice autoturismele nesimțiților.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago