PSD are doi noi consilieri judeteni. Au plecat Dumitrascu si Sima

A patra și a cincea schimbare din ultimul an în grupul consilieri județeni social-democrați au fost votate în plenul de miercuri al CJ. Au renunțat la mandatele câștigate în iunie 2016 președintele-director al CJAS Timiș, Victor Dumitrașcu, și Cătălin-Petru Sima.

Victor Dumitrașcu a câștigat de curând concursul pentru funcția de președintele-director al CJAS Timiș. El și-a prezentat demisia din funcția de consilier județean, precum și din toate funcțiile deținute în cadrul și ca reprezentant al CJ Timiș, cu începere din data de 31 mai. În aceste condiții, „se impune vacantarea locului de consilier județean deținut de către acesta în cadrul Consiliului Județean Timiș și validarea mandatului de consilier judetean pentru membrul supleant aflat în lista PSD Timiș de la alegerile din iunie 2016”, după cum se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care va apărea pe ordinea de zi a viitorului plen. „Prin adresa nr. 10494/13.06.2017 înaintată de către Partidul Social Democrat, filiala Timiș, se solicită validarea mandatului de consilier județean al lui Străin Petru-Claudiu”, scrie în referatul aceleiași HCJ. Petru-Claudiu Străin a fost înscris ca supleant la pozitia nr. 22 din lista PSD de la alegerile din iunie 2016. Tot miercuri a fost validat și Adrian Romică Clain, care îi ia locul lui Cătălin Petru Sima. Aceasta era incompatibil cu funcție de consilier județean, din cauza postului ocupat la Garda Forestieră. Petru-Claudiu Străin este profesor și este directorul Școlii Generale 15. Adrian Romică Clain este pensionar, de meserie inginer constructor.

Ultima schimbare în componența CJ Timiș s-a produs la finele lunii aprilie 2017. Atunci a depus jurământul de consilier județean Florica Lupuț, care i-a luat locul lui Adrian Negoiță. Acesta a devenit consilier personal al președintelui CJ Călin Dobra. În luna ianuarie, în grupul social-democrat din Timiș au intrat alți doi noi membri: Roxana Manasia-Tîrpe și Nicolaie Avram, care i-au înlocuit pe Sorin Grindeanu și pe Adrian Pau, care a fost ales deputat.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago