Categories: Partide

Robu: Ben-Oni Ardelean nu mai e perceput drept membru al PNL Timis

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, recunoaște că a cerut delegației pe care a condus-o la congresul partidului să nu-l voteze pe Ben-Oni Ardelean, care nu ar fi mai recunoscut drept coleg de filială. Robu nu se teme că ar putea fi debarcat de la șefia organizației, pentru că doar niște „minți înguste” pot să-și imagineze așa ceva.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, admite că delegația pe care a condus-o nu a votat pentru Ben-Oni Ardelean, care a obținut funcția de vicepreședinte pe Justiție al PNL. Deputatul, care s-a plasat în tabăra Orban, este singurul reprezentant al Timișului în conducerea națională a partidului. „Am spus delegației de Timiș pe cine să voteze, nu pe cine să nu voteze. Ben-Oni Ardelean nu a fost pe lista celor care trebuia votați, pentru că n-a mai făcut dovada că aparține de filiala Timiș. El nu mai este perceput de colegi ca membru al filialei, pentru că nu-l vede lumea decât extrem de rar, n-a participat la nicio discuție alături de noi și atunci, evident, că nu putea să fie tratat solidar cu ceilalți. Noi, să nu uităm, am avut o decizie democratică a BPJ și a CJE, luată cu o singură abținere și în rest numai voturi pentru, înspre Cristian Bușoi (…) Dar nu se supără nimeni că Ben-Oni Ardelean a avut o altă opțiune. Fiecare își asumă. El a avut opțiunea câștigătoare pentru el. Foarte bine (…) Nu este o înfrângere pentru filiala Timiș. A fost o opțiune a noastră, pe care o asum eu și o asumă colegii spre un candidat pe care noi l-am considerat mai potrivit pentru a conduce partidul, opțiune neîmpărtășită de majoritatea votanților”, a declarat, pentru deBanat.ro, Robu.

Citește și: Mare loser la Bucuresti, Robu e in pericol sa piarda si sefia PNL Timis
Deși circulă insistent zvonuri că ar putea fi schimbat de la conducerea filialei, pentru că întreține o atmosferă tensionată și a îndepărtat primarii, Nicolae Robu nu crede că se poate întâmpla așa ceva și vorbește, din nou, de „minți reduse”. „Credeți că sunt nebuni cei din conducerea partidului? Sunt niște minți reduse acelea care își închipuie PNL Timiș fără primarul municipiului Timișoara. O minte normală nu-și poate închipui așa ceva. Faptul că nu am fost aleși în funcții, fiind în echipa Bușoi, nu e nicio tragedie (…) De acum trebuie să vorbim despre echipa PNL. Nu mai există echipa Orban, echipa Bușoi. Dacă unii nu înțeleg acest lucru, este problema lor”, mai spune acesta. Întrebat dacă prezența lui Ben-Oni Ardelean în viața filialei Timiș nu este la fel de redusă ca întotdeauna, pentru că nici în mandatul trecut fostul senator nu s-a remarcat prin nimic, Robu afirmă că locul eligibil de pe listele din decembrie 2016 i se datorează. „Ben-Oni Ardelean a fost pe listele pentru parlamentare pe loc eligibil pentru că eu am pledat pentru el, pentru că i-am apreciat abilitățile în relațiile internaționale”, a încheiat șeful liberalilor timișeni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago