Stalpii de troleibuz, piedica in calea largirii soselei pe care Robu i-o cere lui Dobra. CJ cere bani europeni

CJ Timiș vrea să depună pentru finanțare pe bani europeni proiectul de lărgire la patru benzi a drumului de la intrare în Dumbrăvița (dinspre Timișoara) către autostradă. E însă o mică problemă: cea a stâlpilor de troleibuz pe care ar trebui să-i mute Primăria Timișoara. Interesant este că Nicolae Robu a cerut șoseaua de la CJ.

Consiliul Județean Timiș vrea să depună proiectul pentru a accesa bani europeni necesari lărgirii la patru benzi a drumului de la intrare în Dumbrăvița, dinspre Timișoara, către intrarea pe autostradă. Este aceeași șosea pe care primarul Nicolae Robu o cerea, săptămâna trecută, de la CJ. „Am trimis o adresă oficială, nemulțumit de faptul că nu se întâmplă nimic (…) să ne transmită drumul județean de la granița Timișoarei cu Dumbrăvița, până la autostradă – sunt 16 kilometri, îl lărgim noi la patru benzi. (…) Dacă transferăm drumul în proprietatea primăriei, putem să intervenim. Ei vor să îl facă pe fonduri europene, se vor apuca în 2019 dacă e așa, dacă ni-l dau nouă, noi în 2018 îl avem la patru benzi”, afirma edilul. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că primăria nu poate prelua drumul, dar crede că Robu ar putea da o mână de ajutor. „Fac un apel la domnul primar Nicolae Robu să vină în sprijinul acestui proiect. Nu cu a prelua drumul, pentru că nu-l poate prelua, fiind pe raza unei alte unități administrative, ci cu a ne sprijini în situația delicată cu stâlpii montați în cadrul proiectului privind linia de troleibuz. Aici este o problemă delicată pentru că acei stâlpi trebuie mutați, ei sunt în inventarul Primăriei Timișoaraa. Sunt convins că toți vrem să realizăm această investiție și sper s-o scoatem la capăt”, a declarat acesta.

Prima sesiune de depunere de proiecte pe fonduri europene se încheie la 13 iulie, dată până la care ar trebui depus de către CJ și acest proiect. Județul a depus deja o solicitare oficială către Primăria Timișoara, iar echipele tehnice din cele două instituții au discutat deja pe acest subiect. „Acești stâlpi sunt o piedică care poate fi depășită. De aceea nu am depus încă proiectul la ADR pentru a rezolva toate situațiile care pot apărea pe parcurs. Nu există altă metodă decât de a muta stâlpii”, a explicat Călin Dobra. CJ este dispus să plătească din fonduri proprii relocarea stâlpilor. Proiectul de lărgire a șoselei care ar urma să fie depus la finanțare are o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

11 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago