Categories: Alte sporturi

Uhrin si Moldovan, ofertati de Politehnica Timisoara! Cine ar putea prelua echipa din Liga II

Politehnica Timişoara, echipa adoptată de suporterii alb-violeţi în urmă cu mai bine de cinci ani, are planuri mari pentru sezonul viitor. Dacă salvarea de la retrogradare a fost obiectivul trupei studenţeşti în sezonul recent încheiat, pentru sezonul viitor aspiraţiile trupei care evoluează pe arena Ştiinţa vor fi mult mai mari. Pentru aceasta, conducerea clubului şi suporterii doresc să ajungă la o înţelegere cu un antrenor important.

Sorin Brîndescu, antrenor de care se leagă acederea echipei din cel de-al patrulea eşalon până în al doilea, este dispus să renunţe la postul de antrenor principal. De altfel, antrenorul timişorean şi-a mai exprimat dorinţa de a renunţa la postul de antrenor principal şi în urmă cu jumătate de an, dar a rămas pe banca tehnică după decizia conducerii clubului şi a suporterilor. Primul antrenor contactat pentru a-l înlocui pe Sorin Brîndescu a fost Dusan Uhrin. Încântat de oferta echipei din liga secundă, antrenorul care a antrenat ultima dată Slavia Praga a refuzat elegant, precizând că a dat curs altei oferte sosite înainte de interesul timişorenilor. Uhrin este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de galeria polistă, după ce acesta a mai antrenat la Timişoara în două rânduri, cu performanţe excelente, inclusiv ocuparea locului 2. De 69 de ori a stat Uhrin pe banca Politehnicii în două rânduri.

Următorul pe lista bănăţenilor a fost Viorel Moldovan. Tratativele cu acesta au ajuns mult mai departe. Fostul internaţional român a venit la Timişoara pentru a vedea care sunt condiţiile oferite de clubul adoptat de suporteri, dar nu a oferit, încă, un răspuns concret. Cel mai important impediment care ar putea sta în calea unei înţelegeri cu Moldovan este situaţia financiară a clubului. Chiar dacă Politehnica este unul dintre puţinele cluburi curate din primele două eşaloane fotbalistice, fără nicio datorie la stat, faţă de jucători sau alte echipe, bugetul este destul de mic şi ar putea constitui un obstacol în ceea ce priveşte atacarea promovării în primul eşalon. Experienţa lui Moldovan ca antrenor nu este mare, acesta activând ultima dată la AJ Auxerre, unde a stat pe banca tehnică doar 11 jocuri, acest lucru întâmplându-se anul trecut.

Următorii antrenori aflaţi pe lista Politehnicii Timişoara, în cazul unui refuz din partea lui Viorel Moldovan, sunt Cosmin Petruescu şi Romică Buia, ambii antrenori în cel de-al treilea eşalon, primul la CSM Lugoj, al doilea la ACS Fotbal Comuna Recea. Este foarte posibil ca cei doi să fie aduşi la pachet, urmând să lucreze împreună la un proiect care ar trebui să coincidă cu promovarea echipei timişorene în primul eşalon.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago