Categories: Ziaristu' de terasă

Daca Mutu zice ca Poli are un „lot foarte-foarte bun”, putem sta linistiti

După o extrem de scurtă pauză, în acest week-end, ACS Poli începe un nou campionat cu o deplasare la Chiajna. Și asta, înaintea unui meci-șoc cu Steaua la Timișoara. Față de celelalte echipe, timișorenii au avut o vacanță mult mai scurtă din cauza celor două partide cu UTA din baraj. Dar nu asta este marea problemă în acest start de campionat. Precum anul trecut, Poli începe competiția cu vistieria goală, diferența e că nu mai e penalizarea de 14 puncte. Și nu doar că vistieria este goală, dar există datorii la stat de aproape zece milioane de lei. Bani care, la un moment dat, tot trebuie achitați.

Altfel, în această pauză scurtă au fost aduși pe bandă rulantă la Timișoara mai mulți jucători, unii chiar competitivi, alții mai puțin. S-ar fi adus mai mulți, dar în două cazuri s-a opus primarul Nicolae Robu. Nu spun că n-a făcut bine, dar e greu de înțeles din ce postură a făcut acest gest de Gigi Becali. Un Gigi Becali care nu dă însă bani din buzunar. Fiindcă oficial, în acte, nu e nici președinte, nici membru în Colegiul Director, nici nimic la Poli. Cu ce bani vor fi achitate contractele e iar greu de spus, unele dintre ele fiind de peste 7.000 de euro pe lună, potrivit unor surse. Surse, fiindcă la Poli a fost dintotdeauna o mare secretomanie acest lucru, inclusiv când funcționa doar pe bani publici. Știe toată lumea contractele lui Messi sau Ronaldo, dar sunt secret de stat cele ale lui Cânu și compania.

Și acum problema banilor. Cu toate că există o ordonanță de urgență dată de Guvernul Grindeanu privind finanțarea sportului de către autoritățile locale, Robu nu vrea s-o aplice. Că-i e teamă, că el nu-i Pandele, că poate ordonanța e în contradicție cu Legea oieritului. Ce legătură are oieritul cu fotbalul? Evident niciuna. Dar Robu s-a întrebat dacă Ordonanța de modificare a Legii 69/2001 a sportului nu e în contradicție cu Legea 350/2005 a ONG-urilor. Astfel că a trimis, evident târziu, o scrisoare la Ministerul de Finanțe pentru a fi lămurit. Dacă cei de la minister se comportă precum angajații Primăriei Timișoara, răspunsul va veni peste un an. Hai, poate nouă luni. Și acela ceva de forma „Voi n-aveți juriști care să citească o lege? Legea spune clar cum e treaba”.

În concluzie, mult clamata lege de către Robu a venit. Numai că Robu și „meritocrații” din primărie nu știu nici s-o citească, darmite s-o aplice! Fiți siguri, în orice primărie din țara asta, ordonanța în cauză a fost deslușită, iar primarii vor da drumul la finanțări pentru sport. Evident, cei care vor să facă acest lucru. Robu în schimb, dintr-un avânt tovărășesc a venit cu o altă idee. Cică ar fi 1.800 de firme de succes în Timișoara. Dacă fiecare ar da 100 de euro pe lună s-ar strânge un purcoi de bani la Poli. Evident, că nu se va strânge astfel niciun ban. Și știți de ce? Fiindcă orice om de afaceri când dă un leu vrea să știe exat ce se face cu el. Or, la Poli nu se știe. Cum nu se știe nici cine conduce. Sorin Drăgoi? Radu Birlică? Nicolae Robu? Ionuț Nasleu? Sau toți au câte o felie?

În tot acest scenariu negru privind viitorul campionat avem totuși și o veste bună, venită tot de la Robu. Cică ar fi discutat cu Mutu și i-a spus că avem „un lot foarte-foarte bun”. Ei bine, dacă Mutu zice asta, putem sta liniștiți!

P.S. În această săptămână și-a dat obștescul sfârșit echipa de șah AEM Timișoara. Căreia inițial consiliul local i-a promis o finanțare mizilic de 70.000 de lei, dar pe care Robu a tăiat-o. E vorba de o echipă campioană la zi a României, fiind și singura dintre toate sporturile din Timișoara care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. La bilanț, o să bifeze oare Robu și această „realizare”?

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

8 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

10 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

11 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

12 ore ago