Hai cu terasa: de la o armata de politisti locali, la reclama gratis facuta de primarul Robu

Vrei să ai o afacere de succes în domeniul… loisirului? Începe-o ilegal, așteaptă-te, în prima fază, la o armată de polițiști locali, dar apoi îți va face reclamă gratis însuși primarul Timișoarei! Așa au făcut investitorii care au deschis, la finele săptămânii, singura terasă pe acoperiș din orașul de pe Bega.

O lună și jumătate – atât de a avut nevoie primarul Nicolae Robu, pentru a trece de la indignare la încântare. Se întâmplă în cazul terasei pe acoperiș, deschise în acest weekend, după o întreagă epopee.

Nicolae Robu, 9 iunie 2017
„Sunt extrem de indignat să văd că aici, în zona 0 a Timișoarei, lângă Operă, unde am avut acea monstruozitate, acel «acvariu», pe care l-am îndepărtat în primul mandat, apare acum o altă monstruozitate, de această dată la înălțime. Vedem cum se lucrează acum (…) se face o construcție metalică întru sfidarea legii și întru sfidarea acestui oraș (…) Vom aplica amenzile de rigoare, vom cere oprirea imediată a lucrărilor și aducerea clădirii la starea inițială în zona în care a început construcția aceea metalică hidoasă, în total dezacord arhitectural cu tot ceea ce este în jur. Cred că sunt întrunite toate condițiile și pentru o plângere penală. Cred că suntem în zona penală, având în vedere situl pe care ne aflăm.”

Nicolae Robu, 23 iulie 2017
„A meritat intervenția în forță pe care am făcut-o acum câteva luni, când acolo s-a încercat ridicarea unei monstruozități, similară defunctului, de tristă amintire, acvariu! Investitorul a înțeles -și sper să fi înțeles toată lumea!- că, în Timișoara, cu mine ca Primar, nu-i de joacă cu regulile, a demolat ce a început să facă și a urmat procedura legală cu un alt proiect. Ce a ieșit, vedeți și apreciați și dv. în filmulețul atașat. Eu zic că a ieșit ceva frumos și, drept urmare, îl felicit pe investitor și îi urez succes! Putem spune că avem un nou loc frumos de loisir în orașul nostru!”

Oamenii au început deja să reacționeze pe rețelele de socializare. „Și cum rămâne cu circul mediatic făcut atunci când a mers cu o turmă de jandarmi peste ei, să le închidă șandramaua? (erau polițiști locali – n.r.)”, a notat o timișoreancă. Un alt utilizator de Facebook se întreabă dacă terasa este sigură în caz de furtună: „Mare circ, mare spectacol cu comunitari, amenințări și lipsă autorizații, dar am văzut umbrele și mobilier pe acoperișul Modex! Personal, gasesc că arată oribil, iar în caz de furtună prezintă un real pericol, dar se pare că au dat șpaga unde trebuie! (…) Revolta mea este că nu se tine cont de siguranță, de igienă, că avizele alea nu se cer de florile mărului. Sunt și în Cluj astfel de terase, dar au «zid de protecție» materiale transparente și nu sunt așezate așa la margine. Furtunile iau acoperișuri și le aruncă pe stradă sau peste parcări, iar o umbrelă… văzută de jos are un aspect cel puțin inestetic această terasă”.

Share
Published by
Feisbukistul de serviciu

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

O oră ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

3 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

6 ore ago