Categories: PartideUltima ora

Petru Andea preia filiala PSD Timis. Cu aprobare de la Dragnea

După mai multe săptămâni de incertitudine, PSD Timiș are lider agreat de „stăpânirea” de la București. Fostul activist PCR Petru Andea a fost numit coordonator al filialei conduse până acum de Sorin Grindeanu. Andea spune că știe de numire de acum două zile și-și va prelua atribuțiunile de la 31 iulie.

Petru Andea este coordonatorul filialei Timiș a PSD, fiind numit direct de la centru. „Eu știu de alaltăieri că am fost numit în această funcție. Sunt la București, sunt și în concediu, așa că nu m-am prezentat să-mi preiau atribuțiile, dacă vreți. Nu sunt președinte interimar, sunt vicepreședinte coordonator”, a declarat, pentru deBanat.ro, Andea. El va ajunge la Timișoara pe 31 iulie. Petru Andea se va ocupa de filiala condusă până acum de fostul premier Sorin Grindeanu până la organizarea de alegeri. „Nu știu dacă acestea vor avea loc în 2017, Consiliul Național va decide”, a mai spus Andea. El susține și că a fost anunțat că hârtia cu excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu a ajuns la Timișoara. Totuși, conform surselor noastre, la Timișoara nu ar fi ajuns nici măcar numirea lui Petru Andea.

Cine este Petru Andea

Fost deputat PSD timp de trei mandate, în perioada 2000-2008 și 2012-2016, Petru Andea (67 de ani) a fost președintele Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timișoara, secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar până în septembrie 1989 a fost secretar al Comitetului de partid la Politehnică. În ultimul mandat de parlamentar, el a fost membru al Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României. Petru Andea este profesor universitar la Politehnică și a fost decanul Facultății de Electrotehnică şi Electroenergetică a UPT. În primăvară a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago