Categories: Primăria Timişoara

Ultimul sondaj de pe Facebook al lui Robu: Timisorenii sunt super-multumiti de primar

Timișorenii sunt extrem de mulțumiți de primarul Nicolae Robu și cred că lucrările începute acum în oraș vor fi terminate mai repede. Acestea sunt rezultatele unui sondaj făcut, pe Facebook, chiar de Robu și făcute publice de liberal joi dimineață.

Primarul Nicolae Robu a lansat, acum ceva vreme, pe Facebook, un sondaj în care își întreba prietenii virtuali ce cred despre șantierele din oraș și îi întreba ce lucrări ar trebui începute în Timișoara. El a făcut publice acum rezultatele. Astfel, la întrebarea „Când credeți că va fi finalizat Pasajul Jiul?”, 59% din cei care au răspuns cred că „la sfârșitul lui septembrie 2017, cum spune Robu că a cerut constructorului”. Neîncrezătorii sunt 12 procente și cred că lucrarea va fi terminată „cu mare întârziere față de termenul contractual martie 2018”. La întrebarea „Când credeți că va fi finalizat Pasajul Popa Șapcă?”, timișorenii nu sunt totuși așa de optimiști: 37% cred că „până la venirea iernii 2017/2018, cum spune Robu că a cerut constructorului”, 38% – la sfârșitul lui aprilie 2018, când expiră termenul contractual și 25% – cu mare întârziere față de termenul contractual aprilie 2018.

Totuși, prietenii lui Robu sunt, în proporție covârșitoare, adică 78%, de acord cu „abordarea în forță a Primarului, adică cu efectuarea deodată a lucrărilor la ambele pasaje, Jiul și Popa Șapcă”. Edilul i-a întrebat și care cred că este pasajul care ar trebui construit primul. De departe, pe primul loc, cu 49%, este Solventul, urmat de Consiliul Europei (din parcarea de la Iulius Mall până pe Circumvalațiunii, înaintea bifurcației Calea Aradului – Calea Lipovei) – 24%, Baader (cel cu sens giratoriu suspendat) – 13%, Gheorghe Adam (UMT) – 5% și Behela (în Est, pe Inelul 4) – 2%. Sunt și 7% care nu cred că se va face vreunul. În ceea ce privește prioritatea la construcția de poduri, tot Solventul, cu 51%, este primul loc. Urmează Jiul pentru care există deja un proiect – 33%, ILSA – 5% și Ștrandului / Bobâlna – 2%. Scepticii sunt doar în proporție de 9%.

La un an de la începerea celui de-al doilea mandat de primar, Nicolae Robu pare să le placă foarte mult timișorenilor. Cel puțin celor care răspuns la sondajele inițiate de acesta pe Facebook. Astfel, 78% din respondenți apreciază drept bună sau foarte bună „prestația Primarului Nicolae Robu în fruntea urbei”. Restul procentelor se împart astfel: părere slabă / foarte slabă – 15 %, așa și-așa – 7%. La ultimele alegeri locale, Nicolae Robu a câștigat al doilea mandat de primar cu 52,9%. El a adunat 41.531 din cele 78.504 voturi valabil exprimate. În Timișoara sunt 287.557 alegători cu drept de vot. Pe de altă parte, nu se știe câți oameni au răspuns la sondajul primarului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago