Categories: Primăria Timişoara

Operatiunea „Pista” continua. Inca o noapte cu marcaje pe strada Marasesti / FOTO

Greu cu desenatul! Muncitorii angajați de Primăria Timișoara au ieșit din nou la muncă pe strada Mărășești, pentru a trasa pista de biciclete. Cea de cu o seară a fost ștearsă deja, pentru că oricum era prea pe mijlocul drumului. Altfel, a fost desenată și pistă separată pentru role și trotinete.

Pista de biciclete de pe strada Mărășești ar fi trebuit să fie gata, însă lucrurile nu sunt atât de simple precum par. În noaptea de marți spre miercuri, muncitorii de la SDM au desenat pista aproape pe mijlocul drumului, deși, conform primarului Nicolae Robu, ea ar fi trebuit să fie mai spre marginea arterei. În consecință, oamenii au ieșit din nou la muncă. Noul „amplasament” este mai spre stânga, pe sensul de mers spre Parcul Botanic. A apărut, cu această ocazie, și o nouă pistă, special pentru trotinete, role sau skateboarduri. Pista trasată cu o noapte înainte a fost ștearsă. Muncitorii au „tras” marcaje și pe bucata din strada Mărășești cuprinsă între Piața Victoriei și strada VV Delamarina, deși inițial s-a decis ca aceasta să nu fie accesibilă celor pe două roți. Aproape de piață va fi montat un rastel. În zonă a apărut și cel dintâi sens giratoriu pentru bicicliști pe o stradă pietonală. Mai trebuie spus că indicatoarele de pe Mărășești arată că este interzis accesul oricăror vehicule, cu excepția bicicletelor, așa că va interesant cum vor da amenzi polițiștii locali. Noile piste din centrul Timișoara, așa cum au fost anunțate de primarul Nicolae Robu, ar trebui să fie următoarele: una cu dublu sens pe strada Mărășești, alta pe VV Delamarina, una prin fața Spitalului Militar, pe str. Gheorghe Lazăr până la intersecția cu Mărășești, una pe lângă Clinica de Oftalmologie, care să lege str. Sf. Ioan de str. Paris, una pe șosea pe str. Gheorghe Dima și una pe trotuarul din fața Parcului Botanic, de la Spitalul Municipal până la intersecția cu Gh. Lazăr.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago