Categories: Ziaristu' de terasă

Ca intre „scriitori”: Maria Grapini il provoaca pe Andrei Plesu la o tura de donat sange

Președinte al unui partid care nu există (PPU-sl), dar având „meritul” de-a fi fondat din pușcărie de Dan Voiculescu, europarlamentarul de Timiș, Maria Grapini, nu scapă nicio ocazie de-a ieși în față. Într-un timp și-a cucerit celebritatea națională prin postările agramate și – nu de puține ori – lipsite de logică de pe Facebook. Odată cunoscută în acest mod, ea a trecut la un nivel superior. Astfel, zilele trecute, ea s-a declarat foarte îngrijorată de criza de sânge din România, așa că și-a pus duzina de membri ai partidului să doneze. Nu s-a înțeles din comunicatul ei dacă a făcut același lucru, dar poate nici nu contează. Contează mai mult dacă a donat sânge ca să facă un bine sau ca să apară în presă.

În paranteză fie spus, sunt mii, poate zeci de mii de români care donează sânge sau fac multe fapte umanitare fără a avea pretenția ca acțiunile lor să fie mediatizate. Ba unii chiar își doresc neapărat anonimatul atunci când fac donații sau alte lucruri umanitare. În fine… Dacă tot și-a mediatizat fapta, dna Grapini s-a gândit să-i provoace și pe alții să facă același gest. Și nu, nu i-a provocat pe colegii ei politicieni, poate fiindcă deja doamna se simte acum mult deasupra lor. „Tare curioasă aş fi să ştiu câţi dintre criticii constanţi (de la Pleşu până la anumiţi jurnalişti) au fost să doneze sânge, pentru semenii lor aflaţi pe patul spital!”, a afirmat Grapini. De ce i-a aruncat mănușa tocmai lui Andrei Pleșu? Poate nu știați, dar doamna Grapini se consideră ea însăși o scriitoare. Ba chiar talentată și prolifică, nu ca Pleșu. Ea a scris deja patru cărți, iar a cincea e „pe vine”. Dintre acestea se poate remarca un roman de dragoste autobiografic cu întregi fragmente copiate de pe… Wikipedia. La un alt volum, Maria Grapini este coautor, alături de alte „celebrități” ale literaturii române, precum… Valentina Pelinel și Monica Tatoiu.

Mai trebuie spus că nu e prima dată când Grapini încearcă să-și crească notorietatea, pe de o parte, iar pe de altă parte, să adune aplauze din partea pitecantropilor și a zonei grotești a României, atacându-l pe Andrei Pleșu. Dovedind că n-are deloc simțul ridicolului, anul trecut, Grapini îl făcea pe Pleșu frustrat și om fără rost pe lume, spre deosebire de ea care a sccris patru cărți. „Eu am scris 4 cărți, dar dvs n-ați făcut nimic! Ați sădit un pom, ați făcut o fântână? (…) Sunteti un frustrat domnule Pleșu. Ati fost în vreo trei guverne ministru, ați fost mare consilier prezidențial și nu ați făcut nimic (…) România nu are nevoie de intelectuali infatuați și umflați, ci are nevoie de intelectuali educați care să facă ceva (…) Am fost întrebată cum am avut curajul să îl înfrunt pe domnul Pleșu. Bine, dar cine e domnul Pleșu? (…) Așa cum nu știu eu să scriu, iată că am ajuns la cea de-a patra carte. Eu am scris cărți, dar el știe să facă ce fac eu?”, se dezlănțuia Grapini la adresa unuia dintre cei mai importanți intelectuali ai României de azi. Chiar așa! Cine o fi și Pleșu ăsta?, s-or fi bucurat admiratorii lui Grapini. A prestat la Antena 3? I-a tămâiat dosul Varanului? Dacă nu, însemnaă că nu există. Mai mult, așa „umflat” cum e, nici măcar sânge n-a donat! Altfel, dna Grapini vede rolul intelectualului român exact așa cum îl vedeau și proletcultiștii anilor 50.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

O oră ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

3 ore ago