Categories: Klaus Vaterland

Dansul rechinilor

E senzațional să stai să studiezi comportamentul aproape uman dintr-un partid când e rost de împărțit puterea. Pe bune, e chiar mișto să te pui în scaun ca la cinema și să mânânci, ca Ponta, popcorn. Filmul: transferul de putere în PSD Timiș. A murit regele, trăiască regele, Grindeanu s-a dus, toți îl iubesc pe Grindeanu, primari, Freddy, Ursulețu, dar mai sunt și din aceia care îl „iubesc” la cotitură. Și-apoi, ce vreți să facă și ei? Viața merge înainte, nu poți face solidaritate la nesfârșit cu cineva care nu mai este nici măcar membru de partid. E vremea împărțirii cașcavalului. De ce să mă dau eu, Călin Dobra, mare prieten cu Grindeanu, să nu-i întinez memoria politică, iar altul, un Diaconu, un Suciu, un Andea sau te mai miri cine, Titu Bojin sau Florică Bârsășteanu, scot cuvântul magic și ajung mari șefi de filială fără să viseze măcar la așa ceva?

Cetățeni și cetățene, dom’le Grindeanu, știm foarte bine că toți se moaie la un moment dat, iar momentul ăla dat cam a venit. Pressalert a arătat cum Titu Bojin s-a întâlnit cu Neacșu, secretarul general al PSD. Dar stați liniștiți că n-au discutat nimic despre șefia filialei, ar fi fost culmea, doar la o cafea, ca prietenii, despre majoritatea din CJ. Unii ar vorbi mai direct împotriva lui Grindeanu, Cum ar fi Suciu, dar pe Suciu nu-l bagă nimeni în seamă. Pentru cei cu potențial e mai greu la început. Trebuie să tatonezi terenul, nu poți să te piși pe președintele ales al filialei, „dragă Sorine”, aflat la greu în politică, ca și cum ai fi un oportunist de Teleorman. Dar încet-încet Florică Bîrsășteanu și-a dat drumul la gură. Pe surse, media locală a descris un dialog apocaliptic pentru un stat și un partid ce s-ar pretinde democratice. Nu e cazul PSD, o spune și Grindeanu, o spune și Lucian Ursulețu, dar măcar de dragul aparențelor se putea teatraliza.

„Florică Bîrsășteanu, care este cercetat de ANI, i-a reproșat lui Grindeanu că nu a luat măsuri împotriva DNA și ANI pentru a le limita acțiunile, conform programului de guvernare, spunând că toți din sală pot avea probleme din cauza acestor instituții”, citat din colegul Dragoș Boța. Oameni buni, dacă sursele astea sunt corecte și nu ni se va zice că presa „a scos din context”, ca de obicei, atunci mă simt ca în Chicago, ca în Sicilia, ca în Albania și unde vreți dumneavoastră să căutați crimă organizată la nivelul mafiot. Ce credeți că le spunea Al Capone locotenenților? Că nu s-au ocupat cum știu ei mai bine de nu știu ce procuror, de nu știu ce agent FBI, de nu știu ce martor, pentru ca afacerea murdară să le meargă mai departe.

Deci Grindeanu nu a luat măsuri împotriva DNA și ANI. Fals. În prima fază a luat, la presiunea lui Dragnea, de i s-a reproșat și lui ce reproșează el altora: că sunt yes-manii președintelui PSD. Din fericire, aflăm din supărările lui Florică Bîrsășteanu că măsurile astea împotriva ANI și DNA, limitarea acțiunilor celor două instituții, sunt totuși legale, „conform programului de guvernare”, nu cu pistolul la tâmplă sau cu lațul după gât. Apoi e fenomenală pentru PSD mobilizarea pentru o astfel de cauză. „Spunând că toți din sală pot avea probleme din cauza acestor instituții”. Adică pesediștii din sală, din țară, din univers, au în raniță șperaclul de mare hoț. Chiar nu se ridică nimeni să le dea ăstora peste gură? Atâta demnitate nu mai există măcar la un membru PSD? La unul și de-ar fi ultimul?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

55 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago